full screen background image

Gurney buigt achterstand om tegen moegestreden Suljovic

Daryl Gurney heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finale van de World Grand Prix bereikt. De Noord-Ier moest heel lang achter Mensur Suljovic aanhobbelen. De Oostenrijker kwam op 10-12, maar leek daarna leeggespeeld. Gurney kwam terug en stond nog maar één leg af voor de 16-13-zege.

Eerste break voor The Gentle

De opening was voor Gurney, alleen maakte hij het niet af. In de tweede leg miste de Noord-Ier single-18 om naar een dubbel toe te werken, om in de vierde leg tops te missen vanaf 71. Suljovic wist 81 weg te poetsen voor 2-2 en brak met een 80-finish. Daar kwam een scherpe leg met zijn eerste 180’er overheen om het eerste gaatje te slaan (2-4). Op 3-5 had de Oostenrijker zelfs een dubbele break kunnen pakken, alleen dubbel-18 viel tot twee keer toe niet. Gurney redde zich, voor Suljovic de pauze bereikte met 4-6.

Links en rechts tikken uitdelen

Uit de onderbreking had The Gentle opnieuw de kans om weg te lopen. Vanaf 121 vond hij triple-20, om zich te vergooien met zijn tweede pijl. Gurney ontsnapte vanaf 63 en wist pardoes weg te lopen met een 180’er voor 6-6. De dertiende leg bracht zijn vierde 180’er in evenveel legs, gecounterd door de vierde in totaal van Suljovic. De Oostenrijker stond dan ook klaar op 32 om opnieuw te breken, tot Gurney een fantastische 146-finish vuurde. Suljovic maakte gelijk, voor Gurney de derde onderbreking bereikte met 8-7. Twee legs later werd de Noord-Ier toch weer gebroken, om direct met een 180’er en een 100-finish terug te slaan (9-9). SuperChin kreeg in leg negentien opnieuw een tik op de kin met een 12-darter en gaf Suljovic in leg twintig zeven beurten de tijd om naar 9-11 te lopen.

Pijp is leeg bij Suljovic

Het werd ook 10-12, voor Suljovic plotseling leek in te zakken. Hij gunde Gurney zes beurten de tijd om 11-12 te maken en was in zijn eigen leg na achttien pijlen nog niet een sop een dubbel. De Noord-Ier gooide er een 180’er achteraan, zijn twaalfde, en ging daardoor de volgende pauze in met de 13-12-voorsprong. Suljovic pakte nog één leg, om daarna toch te worden gebroken. Hij leek echt leeg te zijn gespeeld, vond amper nog triples en wist zich niet meer vanaf 105 te redden. Zelfs zijn favoriete dubbel-14 viel niet en dubbel-8 bracht Gurney bij de laatste vier.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: