full screen background image

Lewis laat gigantische voorsprong bijna glippen tegen Norris

Adrian Lewis heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de World Matchplay. Jackpot vergat om in de openingsfase al weg te denderen van Alan Norris, maar Chuck bleef hem ontzettend veel kansen geven. Daardoor liep Lewis vanaf 6-4 wel hard weg naar 13-5. De nummer vier van de wereld viel volledig stil en zag Norris terugkomen tot 14-13. Een 102-finish bracht hem toch naar de zege: 16-13. In de halve finale wacht Michael van Gerwen of Phil Taylor.

Jackpot laat veel liggen

Lewis kreeg de motor al snel opgewarmd met het behouden van zijn eigen leg, gevolgd door een 15- en een 11-darter. Dat was bij Norris wel anders, want hij kon de triple-20 nog totaal niet vinden. Met pijn en moeite hield hij wel de vierde leg en kreeg de vijfde cadeau. Lewis miste vijf pijlen voor 4-1, waardoor de break alweer ongedaan werd gemaakt en met een 112-finish het 3-3 was. Het bleef geef feest voor Chuck, want scorend bleef hij toch achter. Daar profiteerde Lewis van om opnieuw te breken, gevolgd door een 72-finish voor 6-3. De tiende leg bracht Norris wel zijn tweede 180’er en met veel gelijk ook de legwinst. Lewis miste namelijk liefst acht pijlen voor de dubbele break.

Verschil loopt toch snel op

In het derde deel van de partij ging het wel rap. Lewis hield zijn eigen leg, brak via dubbel-10 en knalde er een 110-finish achteraan om al naar 9-4 uit te lopen. Norris opende de veertiende leg met een 180’er, om twee keer op dubbel-8 te missen. Nu strafte Lewis het wel met zijn derde dart af voor de vierde leg op rij. Overtuigend was Jackpot echter altijd nog niet met een gemiddelde van 91 per beurt. Daardoor vergat hij de partij volledig op slot te gooien, want Norris kreeg een kans met een 106-finish voor 10-5.

Lewis valt helemaal stil

Dit slippertje wist hij snel recht te zetten. Twee legs op rij brachten hem 180’ers, met een 90-finish voor een 11-darter en een 136-finish voor een 12-darter: 12-5. Met een 13-darter pakte Lewis ook de volgende leg, gevolgd door een fraaie 127-finish van Norris. Het werd ook nog 13-8 voor Norris zes pijlen miste om echt dichtbij te komen. Lewis ontsnapte, voor hij toch weer twee legs op rij inleverde. Zijn eigen leg opende Jackpot wel met een 180’er, om een volle beurt op 40 onbenut te laten. Zo kwam Norris toch alweer terug tot 14-11.

Hoge finish brengt toch uitkomst

Uit de onderbreking begonnen beide darters met een 180’er, waar Lewis er gelijk een 177-score achteraan vuurde. De zevende triple viel niet en ook de dubbel viel tot twee keer niet. Norris redde zijn eigen leg, gooide een 180’er en kwam tot 14-13. Met opnieuw een maximale score was Chuck op weg naar de gelijkmaker. Hij miste tops voor de 160-finish en Lewis vond vanuit het niets een 102-finish voor 15-13. Zijn eigen leg was daarna binnen met een 65-finish.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: