full screen background image
Alan Norris World Matchplay 2017

Norris in een yo-yo partij via de verlenging langs Chisnall

Alan Norris heeft in een verlenging tegen Dave Chisnall de kwartfinale van de World Matchplay bereikt. De partij vloog heen en weer van 2-0 naar 2-4 en 7-4. Vanaf dat moment begon Chisnall iedere dubbel te missen (7 uit 31) en kwam pardoes weer op achterstand door vijf legs op rij voor Norris. Chuck mocht het afmaken, alleen liet het op zijn beurt ook weer na (10-10). Op 12-12 pakte Norris toch de break met een 109-finish en maakte het in zijn eigen leg af. Hij speelt nu tegen Adrian Lewis of Rob Cross, voor Chisnall is het na vier jaar op rij dat hij niet in de kwartfinale staat.

Met golven gaat het heen en weer

Chisnall begon fabelachtig aan de partij met zeven perfecte pijlen, voor triple-19 er niet inviel. Ook de tweede leg bracht een 180’er om al te breken. Die voorsprong gaf hij echter net zo snel weer uit handen en werd door een 120-finish van Norris ook gelijk op achterstand gezet (2-3). Het werd ook 2-4 voor Chisnall zich scorend herpakte met een 180’er. Hij was alleen slordig op de dubbels, maar ditmaal strafte Norris het niet af. Ook de achtste leg ging naar Chisnall, voor het gemodder op de dubbels weer toesloeg. Chizzy vond als eerste de buitenste ring, zag Norris in de tiende leg nog een pijl missen en liep zodoende toch weer uit naar 6-4.

Geen dubbel meer raak

Het derde deel van de partij opende Chisnall al met zijn zevende 180’er, voor Norris counterde met zijn vierde. Het werd toch 7-4, voor Norris weer een leg bij kon schrijven. Met Chucky nog op 196 mocht Chisnall al aan de slag vanaf 86. Drie beurten later was hij nog niet uit en liet zich zo terugbreken. Ondanks de achtste 180’er van Chisnall werd het vanaf 65 ook 7-7. Scorend bleef Chisnall de baas met alweer een maximale score, om zes pijlen op de dubbels te missen. Daar kwamen er nog twee bij, gevolgd door een 110-finish (bulls-eye, single-20 en tops) van Norris voor 7-9.

Diep in verlenging de break

Scoren was voor Chizzy nog altijd geen probleem, want zijn eigen leg opende hij alweer met vijf keer triple-20 op rij. Ditmaal via dubbel-18 erin voor 8-9 en nu zag hij ook zijn landgenoot een volle beurt missen. Chisnall maakte gelijk, gevolgd door een 12-darter met een 90-finish voor Norris. Hij mocht het in zijn eigen leg afmaken, om vanaf 76 de eerste pijl in de single-5 te duwen. zo mocht Chisnall toch weer terugkomen en via dubbel-5 een verlenging af te dwingen. Na een korte onderbreking pakte Chisnall zijn eigen leg met een 121-finish, gevolgd door de zevende 180’er van Norris (11-11). Beide darters knalden er in de volgende leg een maximale score in en Chisnall kwam weer op voorsprong. Hij maakte het niet af vanaf 117 en een leg later pakte Norris wel de break met een 109-finish. Een 100-finish bracht hem ook de zege.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: