full screen background image
Rob Cross UK Open 2016

Sensatie Cross weet ondanks debuutbibbers te winnen

Rob Cross heeft tijdens zijn debuut op de World Matchplay gelijk de tweede ronde weten te bereiken. De Engelsman stond met name in het eerste deel van de partij duidelijk stijf van de spanning. Ian White profiteerde geen moment en daardoor kon Cross in de tweede helft alsnog weglopen. In de tweede ronde mag hij nu aanleggen tegen Adrian Lewis.

Lang wachten op de break

Cross is de man van het jaar, want als nieuwkomer bij de PDC heeft hij dit seizoen al twee vloertoernooien gewonnen en gaat als een sneltreinvaart door de ranglijsten. In Blackpool maakte hij zijn debuut op een groot televisietoernooi – na twee deelnames aan de UK Open – en bleek behoorlijk zenuwachtig. Zijn solide spel was er in de eerste legs allerminst, maar Ian White liet volledig na om het af te straffen. Zo ging Cross de pauze in met een 3-2-voorsprong, om vervolgens drie beurten te verprutsen om te breken. Hij maakte wel 4-3 en gooide in de achtste leg zijn tweede 180’er. Dat was de inleiding om de break wel te plaatsen.

Laatste dubbels zijn zoeken

De debutant maakte er ook 6-3 van en kreeg de kans vanaf 72 om de partij ook gelijk in het slot te gooien. Dubbel-16 vond hij alleen niet en zo kon White nog in de buurt blijven. Uit de tweede onderbreking opende Cross met een scherpe 125-finish, voor White zijn eigen leg in vijftien pijlen uitgooide (5-7). Cross hield opnieuw zijn eigen leg, om twee pijlen te missen om op matchpoint te komen. Dat gebeurde ook niet in de vijftiende leg, want hij miste nog eens drie darts. White vond met moeite dubbel-6 en kwam tot op één leg. Cross herpakte zich knap met zijn derde 180’er en dubbel-16 voor een 11-darter en 7-9. White had toch nog de kans om opnieuw terug te breken, alleen hij miste nu twee darts. Daarop maakte Cross het af met een 70-finish.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: