full screen background image
Darren Webster World Matchplay 2017

Webster tikt West met twee hoge finish uit Blackpool

Darren Webster heeft voor het eerst in zijn carrière de kwartfinale van de World Matchplay bereikt. De Engelsman was al de bedwinger van James Wade en was tegen Steve West de betere speler. Hij miste alleen ontzettend veel kansen om al vroeg weg te lopen, maar met een 120-finish in dertiende leg wist hij toch het verschil te maken. In de kwartfinale mag The Demolition Man aanleggen tegen Peter Wright of Cristo Reyes.

Webster loopt later weg dan mogelijk

Webster en West stonden allebei verrassend in de tweede ronde en roken dan ook een unieke kans om de kwartfinale te bereiken. Het zorgde voor een zenuwachtige start van beide Engelse darters. Daarin kreeg Webster de eerste kansen om te breken en uiteindelijk pakte hij de deze alsnog in de vijfde leg met een 85-finish (3-2). Webster gooide uit de onderbreking een 180’er en dacht uit te kunnen lopen. West counterde echter met een 171-score en een bulls-eye 135-finish. Dat momentum gaf hij net zo snel weer weg door zijn eerste twee pijlen op een dubbel te missen. Webster brak, gooide vijf pijlen op rij in de triple-20, om zeven darts op de dubbels te missen (4-4). Breken ging Webster een stuk makkelijker af met een tweedart 81-finish, om dubbel-12 ook te vinden voor 6-4.

120-finish om het gat echt te maken

De beslissing leek te vallen in de elfde leg, toen West bulls-eye miste voor een 121-finish en ook twee pijlen op dubbel-12. Daardoor kwam Webster op 7-4, om toch weer terug te worden gebroken door de derde 180’er van en tops van West. Terugkomen tot op één leg deed West niet, want met een 120-finish – met West op 60 – liep Webster toch weer uit naar 8-5. Hij vervolgde in 13 darts voor 9-5 en had het gat nu echt gemaakt. Twee legs later kwam daar een 133-finish overheen, voor West met zijn vijfde 180’er en een 121-finish toch nog wat terugdeed (10-7). Hij kon nog terugkomen tot 10-8, alleen twee pijlen richting tops eindigden op het ijzer. Zo pakte Webster de zege via dubbel-8.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: