Connect with us

World Series of Darts

Van de Pas wint op World Series Finals; Klaasen onderuit

Benito van de Pas Darts PDC

In de eerste ronde van de World Series of Darts heeft Benito van de Pas een overtuigende overwinning geboekt op Michael Smith. Jelle Klaasen leek ook op weg naar de zege, maar een uitstekende slotleg van Kim Huybrechts bracht de Belg naar de tweede ronde. Daarin stromen de top-8 spelers van de World Series in, waaronder Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Max Hopp – Cristo Reyes 5-6

Hopp begon uitmuntend aan de partij met een snelle break gevolgd door een 161-finish. Reyes hield zijn eigen leg vanaf 78, om bulls-eye te missen voor de 121-finish. De Duitser kwam op 5-3 en leek de partij eenvoudig af te kunnen maken. Reyes hield echter zijn eigen leg vanaf 65 en profiteerde van een zwakke leg van de Duitser. Het werd 5-5 en in de beslissende leg liep Reyes eenvoudig weg voor de 5-6-zege.

Benito van de Pas – Michael Smith 6-3

Waar Van de Pas overtuigend aan de partij begon had Smith veel moeite om op gang te komen. Fluitend liep Big Ben dan ook met onder meer een 160-finish naar een 4-0-voorsprong. Smith kwam in de vijfde leg eindelijk op gang en wist een leg te pakken. Daar kwam uit de pauze een 180’er overheen voor 4-2. Het werd zelfs 4-3, maar Van de Pas wist met een 68-finish een tweede comeback deze middag af te slaan om er vervolgens 6-3 van te maken.

Jelle Klaasen – Kim Huybrechts 5-6

Klaasen begon sterk, maar liet zijn kans op de break liggen. De 80-finish viel ook niet en zo kon Huybrechts in de derde leg breken. Die achterstand maakte de Nederlander gelijk weer goed en vanaf dat moment ging het volledig in evenwicht. Klaasen maakte met een 70-finish 4-3 en met zijn tweede 180’er en dubbel-16 tekende The Hurricane voor 4-4. Met veel druk gooide Klaasen de 80-finish om op matchpoint te komen. Huybrechts hield echter zijn eigen leg en beukte er in de elfde leg scores van 140 en 180 uit. Na negen pijlen stond de Belg op 90 en gooide het uit voor de zege.

Brendan Dolan – Simon Whitlock 5-6

Whitlock zegt zelf zijn beste spel ooit te spelen, maar had tegen Dolan wel moeite om het af te maken. Ondanks een 180’er in de tweede leg van The Wizard maakte Dolan in de tweede leg gelijk, voor de break in de vierde leg wel kwam. Whitlock kwam op 1-4 en 2-5, maar net zoals vorige week tegen Michael van Gerwen wist hij het niet gelijk af te maken. Toen werd het 5-5, miste de Australiër een matchdart en verloor. Ditmaal liep hij scorend weg van de Noord-Ier en won via tops.

Mensur Suljovic – Robert Thornton 6-0

Suljovic haalde vorige week de finale van het European Darts Championship en die goede vorm heeft hij meegenomen naar het Schotse Glasgow. Slachtoffer was ditmaal Thornton. De Schot speelde niet eens onaardig (96,96), maar kon geen dubbel vinden. In de openingsleg miste hij een pijl op tops voor een 80-finish en in de tweede leg eveneens op tops voor een 140-finish. Suljovic strafte het af voor 3-0, gevolgd door twee 180’ers van Thornton. Vanaf 72 miste de Schot zijn grootste kans van de partij, om ook nog bulls-eye te missen voor een 170-finish en twee pijlen vanaf 58. Zo was het pardoes 6-0.

Joe Murnan – Joe Cullen 5-6

Door een break en twee 180’ers in één leg kwam Murnan op 2-0, maar nog voor de pauze wist Cullen met onder meer een 100-finish de stand om te buigen. Vanaf dat moment bleven de twee darters volledig in evenwicht en liep het naar de elfde en beslissende leg. Cullen mocht daarin beginnen en liet zien waarom hij gezien wordt als een echt toptalent. Met scores van 140, 180 en 145 stond hij na negen pijlen op 36. De 10-darter zorgde ervoor dat Murnan kansloos was om nog iets terug te doen.

Gerwyn Price – Steve Beaton 6-3

Met een 14- en 11-darter was het rap 1-1, voor Price weg wist te lopen. Hij maakte er 3-1 van met een 129-finish en hield zijn eigen leg via tops. Beaton schreef een tweede leg bij, gevolgd door 180’ers van beide darters. Beaton sloeg toe voor de rebreak na één gemiste dart op tops van Price, waarop de Welshman opnieuw wist te breken met een 96-finish. Tops bracht hem daarop de 6-3-zege.

Daryl Gurney – Josh Payne

Gurney had aan een solide optreden voldoende om Payne te verschalken. De Noord-Ier opende met een 180’er voor de openingsleg, om met een 76-finish te breken. Door een 81-finish brak Payne wel gelijk terug, de 141-finish van Gurney in de vijfde leg was vervolgens voldoende om het initiatief weer over te nemen. Vanaf 4-3 liep hij weg om met 6-3 te winnen.

World Series Finals 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts