Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen en Big Ben naar kwartfinale; Anderson met bril

Michael van Gerwen Darts PDC

Benito van de Pas en Michael van Gerwen staan in de kwartfinale van de World Series Finals. In het Schotse Glasgow werkte Big Ben een achterstand weg tegen James Wade, waar Van Gerwen het zichzelf onnodig moeilijk maakte tegen Gerwyn Price. Raymond van Barneveld werd uitgeschakeld, net zoals Gary Anderson. De Schot speelde voor het eerst met een bril.

Adrian LewisCristo Reyes 6-3

In de openingfase leek een stunt in de maak. Reyes gooide een 148-finish voor 0-2, omi n de derde leg twee darts op de dubbels te missen. Lewis stapte gelijk keihard binnen om er vier op een rij te winnen. Via een 180’er en dubbel-18 kwam de Spanjaard nog een leg terug (4-3), maar daarna wist Lewis scorend toch overtuigend het verschil te maken. Tops voor een 120-finish viel in de negende leg niet voor Reyes en zo was het 6-3.

James WadeBenito van de Pas 5-6

Het aantal breaks in de strijd tussen Wade en Van de Pas was amper bij te houden. Met een 95-finish begon The Machine, om zich na een 180’er gelijk terug te laten breken. Het werd 3-1, om Van de Pas opnieuw terug te laten komen. In de zevende leg miste Big Ben twee pijlen voor een 80-finish en met een 62-finish was alweer een break genoteerd. Met een 74-finish werd het ook 5-3 en Wade had de partij in zijn zak. Wat alleen uitbleef was de winnende dubbel. Hij miste er twee in de negende leg, waarop Van de Pas met een 88-finish de elfde leg afdwong. Daarin mocht de Nederlander beginnen en klaarde de klus.

Dave ChisnallKim Huybrechts 6-4

Met een krankzinnig hoog niveau beukten Chisnall en Huybrechts door de paritj heen. Met een 11-darter brak Chisnall om met een 66-finish 3-1 te maken. Vanaf 68 bleef Huybrechts in de partij hangen, voor Chizzy er zelfs een 10-darter uitperste (4-2). De Belg hield zijn eigen leg, gevolgd door alweer een 11-darter. Met een 74-finish kwam Huybrechts nog één keer terug, maar een nieuwe 180’er en een bulls-eye 95-finish bracht Chisnall naar 6-4 met 112,94 per beurt.

Raymond van BarneveldSimon Whitlock 2-6

Van Barneveld kwam langzaam uit de startblokken, terwijl Whitlock er gelijk een 180’er en een 110-finish uit vuurde voor 0-2. Het werd ook 0-3, maar met een 82-finish kwam Barney voor de onderbreking alweer terug tot 2-3. Whitlock hield echter de touwtjes in handen en met een volgende 180’er was het 2-5. De Nederlander kreeg zijn eigen leg daarop niet uitgegooid in zes beurten en met een 81-finish was het 2-6.

Phil TaylorMensur Suljovic 6-3

Suljovic wist vorige week op indrukwekkende wijze te winnen van Taylor en vanmiddag werd Robert Thornton geveegd met 6-0. Even leek het erop dat de Oostenrijker zijn run door zou zetten. Taylor miste in de eerste drie legs namelijk ontzettend veel dubbels en het Schotse publiek hielp bepaald niet mee. Het boe-geroep werd steeds harder, zeker toen Taylor zich ook nog met de zaal ging bemoeien. Uiteindelijk kwam The Power toch als winnaar uit de strijd met Suljovic en de zaal. Hij wist alsnog zes legs op rij te winnen met onder meer een 120-finish voor de 6-3-zege.

Gary AndersonJoe Cullen 5-6

Voor het eerst speelde Gary Anderson met een bril. En niet alleen dat, om zijn normale worp wel te kunnen vasthouden waren zijn barrels ook veranderd. Door dit allemaal iets te verkorten kan hij zijn normale worpbeweging maken zonder zijn bril te raken. In de eerste legs zag het er sterk uit met een 77-finish voor 2-0. De Schot begon daarna een paar dubbels te missen en Cullen stapte keihard in met een 124-finish voor 2-3. In de achtste leg leek de Engelsman door te drukken, maar miste dubbel-16 voor een 132-finish. Daarop kreeg Anderson zijn kans in de negende leg, om de single-11 te missen vanaf 121. Met een 77-finish kwam Cullen op matchpoint. Anderson dwong wel een elfde leg af via tops, maar Cullen maakte in zijn eigen leg geen fout meer.

Michael van GerwenGerwyn Price 6-5

Met twee 13- en een 14-darter vloog Van Gerwen weg van Price. Zijn eigen leg kon de Welshman vervolgens wel winnen om op het bord te komen, om de tweede 180’er van Mighty Mike om zijn oren te krijgen. Van Gerwen miste echter bulls-eye en The IceMan vond het rode stipje wel voor de 130-finish: 3-2. Het zette MvG op scherp, want hij opende de zesde leg met zeven keer triple-20 op rij. Triple-19 viel niet, alleen hij gooide er nog een triple-20 achteraan. Zo kwam hij uit op 2 en miste drie volle beurten. Wright profiteerde niet, waarop dubbel-1 alsnog voor 4-2 zorgde. Vanaf 5-2 miste de Nederlander twee matchdarts en kwam Wright terug tot 5-4. Hij miste bulls-eye voor de 170-finish, maar Van Gerwen miste nog eens drie matchdarts. In de beslissende elfde leg liep de titelverdediger scorend toch weer weg en maakte het alsnog af.

Peter WrightDaryl Gurney 6-3

Wright kwam vorig jaar tot op een leg van toernooiwinst in Glasgow, maar had het voor eigen publiek nu lastig met Gurney. De Noord-Ier brak in de derde leg met een 120-finish, daar sloeg Wright terug met een 71-finish voor 3-2. Er kwam een 180’er achteraan, toch wist Gurney gelijk te maken met een 98-finish. Daarna was het verweer toch gebroken. Wright hield de zevende leg met een 80-finish en knalde er nog een 180’er overheen voor 5-3. Gurney begon de negende leg nog wel met en maximale score, maar het was niet voldoende om Wright af te houden van de 6-3-zege.

World Series Finals 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts