Connect with us

World Series of Darts

World Series of Darts breidt uit naar zesde toernooi in China

De World Series of Darts zijn ook voor 2016 weer uitgebreid. Werd vorig jaar voor het eerst Nieuw-Zeeland aangedaan, ditmaal is China aan de kalender toegevoegd. Inmiddels reizen de topspelers al naar vijf verschillende landen voor zes toernooi. Ook zal er opnieuw een Finals worden gespeeld in Glasgow.

Heel vaak heen en weer vliegen

Dubai wordt net zoals de afgelopen jaren in mei aangedaan, ditmaal op 26 en 27 mei. De rest van het schema is wel aangepast. Zo wordt er op 17, 18 en 19 juni al gespeeld in Auckland. De reis naar Nieuw-Zeeland werd vorig jaar nog gecombineerd met een dubbel in Australië, nu is er een week later het toernooi in Shanghai (25, 26 juni). Vlak voor de World Matchplay wacht vervolgens nog de reis naar Tokio voor het Japanse toernooi (6 en 7 juli). Daarmee is de koek nog niet op, want Sydney (18-20) en Perth (25-27) worden ook nog aangedaan in augustus. Simon Whitlock en Kyle Anderson hebben voor deze twee toernooien een wildcard ontvangen. Op alle toernooien behalve in Dubai wordt het veld aangevuld met acht qualifiers om een toernooi met zestien man af te werken. Het nieuwe schema zorgt ervoor dat tot vier keer toe naar het oosten moet worden gevlogen door de acht vaste spelers.

Chisnall vervangt Bunting

Op de zes toernooien zullen acht spelers altijd aanwezig zijn. In vergelijking met de line-up van 2015 is er slechts één mutatie. Stephen Bunting valt buiten de boot, hij is vervangen door Dave Chisnall. Michael van Gerwen, Gary Anderson, Adrian Lewis, Phil Taylor, Peter Wright, James Wade en Raymond van Barneveld zijn opnieuw van de partij. Zij zullen ook spelen op de World Series of Darts Finals in Glasgow. De Schotse plaats wordt op 5 en 6 november aangedaan. Hiervoor worden nog meer spelers uitgenodigd.

 

Delen:

Meer over World Series of Darts