Connect with us

Pro Tour

Wright besluit Pro Tour-seizoen met titel; Noppert halve finale

Peter Wright US Darts Masters

Peter Wright heeft het dertigste en laatste Players Championship van het seizoen gewonnen. De Schot baarde maandag al opzien door een record te gooien van 123,5 per beurt. Dat deed hij toen in de kwartfinale tegen Krzysztof Ratajski. Het was toen 6-0. De twee troffen elkaar nu in de finale en Wright won weer ruim: 8-1.

Ditmaal geen astronomische cijfers

Het gemiddelde lag nu wel een stuk lager met 101 per beurt, toch kan de Schot tienduizend pond bijschrijven. Op weg naar de finale won hij van Joe Murnan, Ryan Searle, Steve West, Marc McGeeney, Arron Monk en Danny Noppert. Voor Ratajski was er in de finale nog een extra prijs te winnen. De Pool had namelijk bij een zege de eerste plaats op de Players Championship Order of Merit kunnen pakken.

Price pakt eerste stek

Die titel is nu met een verschil van slechts 500 pond naar Gerwyn Price gegaan. De Welshman wist James Wade van de eerste plaats af te stoten. Wright eindigde als vierde achter Ratajski, de beste Nederlander op de lijst is Jermaine Wattimena met een tiende plaats.

Noppert beste oranjeklant

In Barnsley was Noppert de beste Nederlander. Hij haalde de halve finale door onder meer Simon Whitlock te verslaan. Wright was in de halve eindstrijd met 7-2 te sterk. Wattimena haalde de kwartfinale, Jeffrey de Waan de vierde ronde en de derde ronde was het eindstation voor Jelle Klaasen, Yordi Meeuwisse, Wessel Nijman en Dirk van Duijvenbode.

Delen:

More in Pro Tour