Connect with us

World Matchplay

Wright buigt met één mokerslag duel met Van der Voort compleet om

Vincent van der Voort is in de eerste ronde van de World Matchplay uitgeschakeld. Fast Vinnie begon furieus, maar door een 164-finish van Peter Wright werd de partij omgebogen. Snakebite pakte de break (4-2) en hield deze vast. Kansen op de rebreak werden niet benut en in de dertiende leg kwam de beslissing met een dubbele break.

164-finish

Van der Voort begon magistraal aan de partij. Hij hield zijn eigen leg, om te breken met een 11-darter. In de derde leg miste hij dubbel-8 voor een nieuwe 12-darter, maar dacht terug te mogen komen. Wright deelde echter een mokerslag uit met een 164-finish en wist daarmee de partij compleet om te buigen. In de vijfde leg miste Van der Voort nog eens twee pijlen op tops en razendsnel was het al 4-2 voor Snakebite. De legs lagen op dat moment van beide darters rond de 110 per beurt.

Kansen niet gepakt

Met weer een 180’er leek het er even op dat Wright als een sneltrein zou wegsprinten. Hij miste alleen tops voor de 100-finish en zo kon Van der Voort met een 13-darter in de partij blijven hangen. De kansen dienden zich vervolgens aan om terug te breken. In de achtste leg miste hij twee pijlen en in de tiende leg werden slechte scores van Wright beantwoord met nog zwakkere beurten van 49, 45 en 45. Zo kreeg Snakebite zes beurten de tijd om op 6-4 te komen.

Snakebite loopt weg

Ook uit de onderbreking bleef Van der Voort de druk opvoeren richting de Schot en kwam weer terug tot op één leg. Vanaf 136 kon hij met zijn tweede dart de triple-20 niet vinden en daarna volgde een erg slordige leg. Vanaf 100 kon hij nu niet toewerken naar een dubbel, waarop Wright er ook nog een 91-finish achteraan gooide. Van der Voort miste nog eens twee vier op de dubbels en zo kon Snakebite het afmaken.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in World Matchplay