Connect with us

World Grand Prix

Wright dankzij historische comeback in finale World Grand Prix

Peter Wright World Grand Prix Darts halve finale 2018

Peter Wright staat na een onwaarschijnlijke comeback in de finale van de World Grand Prix. Mensur Suljovic was drie sets lang de baas, maar daarna nam Wright het over in Dublin. Het brengt hem naar zijn eerste finale in de Grand Prix en tegelijkertijd heeft hij de ban tegen Suljovic doorbroken.

Altijd moeite met The Gentle

Suljovic mag gerust één van de angstgegners van Wright worden genoemd. Op televisietoernooien is de balans 7-1 voor de Oostenrijker en de enige zege van Snakebite kwam ook nog ‘slechts’ tijdens de World Series. Afgelopen zomer was Suljovic nog de beste op de World Matchplay en nu leek het weer die kant uit te gaan. The Gentle speelde tegen een gemiddelde van ruim 100 de openingslegs en gooide 133, 96 en 113 uit. De tweede en derde set gingen met 3-1 naar de Oostenrijker, om in de vierde set een vijfde leg af te dwingen.

Dubbel-1 en bulls-eye 130-finish

Daarin hield Wright de voorsprong, maar miste de dubbels. Zo kwam hij uit op 3 en vond met moeite met zijn derde dart dubbel-1. Zijn gebaren na de rake dubbel waren duidelijk: “ik ben hier nog niet klaar”. Dat bleek, want de Schot nam de partij over. Hij won de vijfde set met 3-1, om een cruciale bulls-eye 130-finish te vuren voor 3-3 in sets. In de zevende set leek het kaarsje op bij Suljovic en hij miste in de derde leg ook nog op de dubbel. Daarop stapte Wright in voor de 80-finish, om zeer emotioneel de zege te begroeten.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix