Connect with us

Champions League

Wright duwt Cross hardhandig aan de kant voor knock-out

Peter Wright heeft in een rechtstreeks gevecht Rob Cross uitgeschakeld op de Champions League of Darts. De Schot kwam voor het eerst door de groepsfase en mag na de 10-3-zege aantreden in de halve finale. Hij vergezelt vanuit groep B Mensur Suljovic.

Cross in de zorgen

De start van de drukke maanden zijn voor Cross zorgwekkend gestart. Drie partijen op rij kon de wereldkampioen zijn normale niveau niet halen en tegen Wright zakte hij zelfs behoorlijk door de ondergrens. Met twee 12-darters op rij vloog Wright naar een 4-0-voorsprong, om pas in de zesde leg voor het eerst een leg af te staan. Even leek Cross zich daarop te herpakken, want nog voor de onderbreking kwam hij terug tot 6-3. Spannend werd het alleen niet meer. De Engelsman had zijn eigen leg niet in vijf beurten uitgegooid en na de pauze knalde Wright er een 11- en 10-darter tegenaan. Dubbel-10 bracht hem daarop de 10-3-zege. Cross werd daardoor uitgeschakeld met een gemiddelde van slechts 89,7 per beurt.

Tien op een rij

Het andere duel in groep B kenden geen belangen meer. Suljovic was al zeker van de halve finale, terwijl Whitlock was uitgeschakeld. Een ruime nederlaag kon er alleen nog voor zorgen dat de titelverdediger als tweede in de groep zou eindigen. Zover kwam het echter niet. Whitlock pakte de openingsleg, daarna was het aan Suljovic. Met name in het tussenstuk maakte hij het verschil met een 135-finish voor een 12-darter gevolgd door een 11-darter (4-1). Finishes van 74, 127 en twee keer 96 op rij zorgden voor de klinkende 10-1-zege.

Champions League of Darts 2018: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Champions League