Connect with us

World Matchplay

Wright en Cross zijn wel heel snel klaar met uitdagers

Peter Wright en Rob Cross hebben eenvoudig de kwartfinale van de World Matchplay bereikt. Wright liet nog maar eens zien dat hij de man in vorm is, terwijl Cross maar een paar legs echt weerwerk kreeg van Krzysztof Ratajski.

Dertien beurten op rij zonder een score van 100

Krzysztof Ratajski begon nog sterk aan de partij met een 180’er en een 160-finish voor 0-2. De Pool miste ook nog één dart voor een 103-finish, daarna zakte hij weg. Cross maakte gelijk met een 100-finish en brak met een 11-darter. De cruciale leg was misschien wel gelijk de zesde. Ratajski miste twee pijlen om terug te breken en gaf Cross zodoende zeven beurten de tijd om zijn eigen leg te houden. De tik kwam duidelijk aan, want Ratajski noteerde vervolgens dertien beurten op rij een score van onder de 100. Zo kon Cross zonder enige druk uitlopen naar 7-2, om er nog een 11-darter achteraan te gooien. Het werd zelfs 9-2, voor Ratajski de stand nog iets dragelijker kon maken tot 11-5.

Snakebite laat niets heel van The Wizard

Peter Wright is de man in vorm en liet ook tegen Simon Whitlock zien dat er iemand van goede huize moet komen om hem deze week af te stoppen. Whitlock vergat in de tweede leg in vijf beurten uit te gooien en daarna kwam gelijk de versnelling van Snakebite. Hij pakte de dubbele break met een 170-finish, om pas in de zesde leg The Wizard een leg te gunnen. Het was ook gelijk de enige van de tweede sessie, want met een 14-, twee 15- en een 13-darter was het al 9-1. Met een tweede leg voor de moeite leek Whitlock nog getuige te zijn van een ultieme leg. Wright gooide zeven keer triple-20 op rij, alleen de switch leverde een single-3 op. Met een 11-darter had hij de zege wel te pakken met 103,01 per beurt.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in World Matchplay