Connect with us

Grand Slam of Darts

Wright en Durrant gaan strijden om finaleplaats Grand Slam

Peter Wright World Grand Prix Darts

Peter Wright en Glen Durrant staan tegenover elkaar in de halve finale van de Grand Slam of Darts. Beide darters wisten in hun kwartfinale halverwege de partij een achterstand om te buigen richting de zege.

Cruciale finishes doen pijn

Wright begon scorend erg moeizaam en werd daardoor afgestraft door Dave Chisnall. Vanaf 4-4 liep de Engelsman weg naar 8-5 dankzij een 108-finish. Daarna viel Chizzy scorend volledig stil en was het juist Wright die zeer constante legs begon af te leveren. Een dure misser op tops van Chisnall was de inleiding tot 8-8 en begon Wright echt te versnellen. Twee 13-darters en een 131-finish voor de 12-darter (met Chisnall op 40) was goed voor 8-11. Een 67-finish na weer één misser op tops betekende 8-12 en met Chisnall op 42 was de 87-finish de killer. Vanaf 8-13 kon Wright de partij uitspelen richting 12-16.

Zomaar de ommekeer

Durrant liep in de eerste helft van de partij continu achter Michael Smith aan. Bully Boy kan zichzelf verwijten dat hij niet gelijk echt afstand wist te nemen. Twee beurten vanaf 65 bleken niet genoeg voor 0-3 en ook in de zesde leg waren er twee missers te noteren. Zo was het 3-3 in plaats van 1-5. Vervolgens pakte Smith wel drie legs op rij voor 3-6, waar hij eigenlijk dus al een gapend gat had moeten creëren. Het kwam hem duur te staan. Durrant won namelijk pasdoes zeven legs op rij en gaf zijn 10-6-voorsprong daar niet meer uit handen.

Grand Slam of Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in Grand Slam of Darts