Connect with us

Premier League Darts

Wright en Gurney delen punten in bizarre sfeer na overlijden Bristow

Peter Wright en Daryl Gurney hebben in Liverpool de punten gedeeld in de Premier League Darts. Twee keer nam Wright een break voorsprong, maar stond die gelijk weer af. Daarna werd het 6-6, waardoor de Schot nog altijd een inhaalrace moet gaan maken.

Bizarre sfeer in Liverpool

Terwijl Wright en Gurney net op het podium stonden werd bekend dat Eric Bristow was overleden. Het zorgde al snel voor een bizarre sfeer in de zaal. Waar het publiek de naam van Bristow begon te scanderen, begrepen de spelers op het podium langzaam wat er aan de hand was. Daar moesten ze doorheen zien te spelen en deden dat terwijl ze elkaar het grootste deel van de partij in evenwicht hielden.

In evenwicht

Gurney vond een 121-finish (1-1), gevolgd door een 96-finish voor Wright (1-2). Die break moest hij gelijk weer afstaan, waarop hij in de zevende leg met een 81-finish voor een 11-darter nog een keer wist te breken. Gurney kwam opnieuw gelijk terug en daarna liep het naar 6-5. In de slotleg opende Wright met twee keer 180, een perfecte leg zat er alleen niet in. Met een 93-finish verzekerde hij zich wel van een punt. Daarna was hij in tranen geroerd, terwijl de zaal via de grote schermen nu ook officieel werd geïnformeerd van het nieuws.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts