Connect with us

World Matchplay

Wright gooit iedere dubbel uit om Reyes te bedwingen

Peter Wright World Matchplay 2017

Peter Wright heeft zich uitmuntend herpakt op de World Matchplay. Na zijn bijna uitschakeling in de eerste doorgang was hij nu zeer overtuigend tegen Cristo Reyes. Scorend was het solide en op de dubbels uitmuntend. Hij maakte in de eerste twee delen het verschil (7-3) met 7 uit 9 op de dubbels. Snakebite maakte het af voor 11-4 met 11 uit 14 op de dubbels en 104,18 per beurt. In de kwartfinale wacht nu Darren Webster.

Snakebite is weer bij de les

Wright speelde een dramatische eerste partij, waarin hij al het geluk had dat James Wilson volledig begon te choken. De Schot was vermoeid na zijn trip rond de wereld voor de World Series en hij had een setje darts gepakt om iets te bewijzen. Het was een domme keuze, zo bekende hij na afloop en het was dan ook niet verrassend dat Wright terug was gekeerd naar het setje waarmee hij dit voorjaar onder meer de UK Open won. Zijn spel was gelijk een stuk meer solide en met een 96-finish was het 2-1. Reyes speelde tegen Thornton juist uitmuntend met ruim 100 per beurt, maar kwam nu erg traag uit de startblokken. Wright plaatste in de vierde leg dan ook de break om al weg te lopen naar 4-1.

Gas op het juiste moment

Uit de onderbreking herpakte Reyes zich met een 116-finish voor een 12-darter en een 180’er voor 5-3. De druk opvoeren lukte nog niet, want Wright bleef zijn eigen legs ook solide uitgooien met onder meer een 106-finish (6-3). Snakebite gaf gas met zijn eerste 180’er van de partij en met een 11-darter was het gat pardoes gemaakt: 7-3. Inmiddels had Wright 103,33 per beurt met 7 uit 9 op de dubbels.

Bijna alle dubbels zijn raak

Van opgeven wilde Reyes nog niets weten, want met een 106-finish plaatste de Spanjaard een fraaie break. Wright versnelde alleen net zo snel, stond dankzij een tweede 180’er na negen pijlen alweer klaar op 41 voor de 11-darter. Reyes miste dubbel-14 voor de 121-finish en een nieuwe break, waarop Wright er nog maar een 101-finish uittoverde. Inmiddels was hij daardoor 9 uit 11 op de dubbels. Bulls-eye viel zowaar een keer niet, om in de herkansing dubbel-8 wel te gooien. De vijftiende leg opende de Schot nog maar eens met vier perfecte pijlen op rij en maakte de partij af vanaf 77.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay