Connect with us

European Tour

Wright gunt Van Gerwen geen leg naar alweer een toernooizege

De vorm van Peter Wright blijft indrukwekkend in 2017, want hij heeft in Sindelfingen zijn derde toernooi op de European Tour van het seizoen gewonnen. Dat deed hij door in de finale een waanzinnige partij af te leveren en Michael van Gerwen geen enkele leg te gunnen: 6-0. In totaal is het alweer de zevende titel voor Snakebite.

Oranje kleurt de deur

De dag in Sindelfingen was lange tijd Nederlands gekleurd. Dat begon al door de 6-4-zege van Jan Dekker op Kim Huybrechts, door onder meer een fraaie 148-finish via twee keer triple-19 en dubbel-17. Het was voor Dekker zijn eerste kwartfinale op de European Tour, alleen tegen Peter Wright kon de Drent geen vuist maken (6-2). Benito van de Pas won overtuigend van Gerwyn Price, maar moest in de kwartfinale eveneens het hoofd buigen. Van Gerwen gooide tegen hem 104,05 per beurt: 6-1. Jelle Klaasen haalde opnieuw de laatste vier op de European Tour en weet daardoor ondanks zijn polsblessure veel ponden bij te schrijven. Zeges op Mark Webster (6-1) en Joe Cullen (6-5) brachten hem in de halve finale, waar Wright te sterk bleek.

Zes legs op rij

In de halve finale was Van Gerwen lange tijd niet te houden tegen Dave Chisnall, maar de Engelsman kwam terug van 2-4 naar 4-4. Hij kwam ook op 5-4, voor de Nederlander een beslissende leg afdwong. Daarin zakte Chizzy toch weer door het ijs, want hij kreeg vijf beurten van Mighty Mike alleen stond hij na vijftien pijlen nog op 79. Zo pakte Van Gerwen met een 68-finish de finaleplaats. Daarin kwam Wright waanzinnig uit de startblokken met een 11-darter voor de break en knalde er in de derde leg ondanks twee 180’ers van de Nederlander een 161-finish in. Van Gerwen miste in de vijfde en zesde leg telkens één pijl op de dubbels en zo werd het liefst 6-0 met 104,86 om 99,56 per beurt.

European Tour 4: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over European Tour