Connect with us

European Tour

Wright herpakt zich in Leverkusen en klopt King in finale

Peter Wright heeft alweer zijn negende toernooi van het seizoen gewonnen. In Leverkusen was de Schot de beste op het achtste toernooi van de European Tour, van deze reeks won Snakebite er liefst vier. Daarmee neemt hij ook weer een voorsprong op Michael van Gerwen, die blijft steken op drie. Michael Smith won het resterende event en haalde nu de halve finale.

Wright weer bij de les

Wright heeft na zijn fantastische eerste maanden van het jaar een wat moeizamere periode achter de rug. Vijf toernooien op rij haalde hij niet eens de kwartfinale, maar daar kwam in Leverkusen verandering in. Hij kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Robbie Green (6-1), Stephen Bunting (6-3) en Dave Chisnall (6-1) kwam niet in de buurt. Mensur Suljovic deed dat wel in de halve finale. De Oostenrijker was bij de laatste vier gekomen nadat hij in de derde ronde een bye ontving. Joe Cullen trok zich terug vanwege een hartaanval van zijn vader. Suljovic won daarna van John Henderson en kwam op een 1-3-voorsprong tegen Wright. De Schot versnelde en pakte alsnog vijf legs op rij voor 6-3.

The King toont zijn oude vorm

In de onderste helft van het speelschema was Michael van Gerwen de grote favoriet, alleen hij liet zich in de derde ronde verrassen door Rob Cross. De Engelsman liet met een gemiddelde van ruim 102 per beurt nog maar eens zien aan wat voor waanzinnig debuutjaar hij bezig is op de Pro Tour. Van Gerwen gooide zelf ook 102, alleen miste heel veel dubbels. Zo werd het dan ook 6-2 voor Cross. Die verloor in de kwartfinale alleen van King. The King liet weer eens zijn oude vorm zien, want het gehele weekend was hij ijzersterk met zeges op Kim Viljanen (6-3), Ian White (6-2), Devon Petersen (6-3), Cross en Michael Smith (6-4).

Verschil opeens groot

In de finale opende Wright gelijk met een fraaie 136-finish voor de break, alleen zijn eigen leg had hij niet in vijf beurten uitgegooid. King maakte dan ook gelijk, alleen zakte daarna weg in zijn niveau. Zo kon Wright met een 13-darter toch weer breken om weg te denderen naar 4-1. De gemiddeldes lagen inmiddels ver uit elkaar met 105 tegen 88, terwijl de toernooigemiddeldes tot aan de finale nagenoeg gelijk waren. In de zesde leg gooide King nog wel een 180’er, maar op dat moment stond Wright al klaar op 40: 5-1. De zevende leg opende The King opnieuw met een maximale score en kwam een leg dichterbij, daarna klaarde Wright de klus met een 101-finish.

European Tour Leverkusen: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour