Connect with us

Players Championship Finals

Wright in thriller voorbij Huybrechts, Chizzy volgende opponent

Peter Wright en Dave Chisnall strijden om een plaats in de finale van de Players Championship Finals. Chisnall miste een karrenvracht aan dubbels, maar Robbie Green wist dit niet af te straffen. Wright speelde een thriller tegen Kim Huybrechts, kwam op een 7-9 achterstand, overleefde een matchdart en won met 10-9.

Alle kanten uitgevlogen met Wright als winnaar

In de openingsfase pakte Wright een voorsprong, maar vanaf 3-1 kwam Huybrechts terug in de partij tot 3-3. Met een tweede tussensprint liep de Schot toch weer weg door een 116-finish voor een 12-darter naar 6-3. Huybrechts wist de partij levend te houden met een 112-finish en kwam opnieuw terug: 6-6. De versnelling van de Belg leek vervolgens beslissend, want met een 140-finish kwam hij op matchpoint. Wright hield zijn eigen leg, gevolgd door een 11-darter voor de break met scores van 180, 134 en 140. Dat was echter wel nadat Huybrechts dubbel-10 miste voor een 128-finish. In de beslissende leg mocht Wright beginnen, om dubbel-16 te missen voor de 103-finish en een 12-darter. 164 uitgooien was voor Huybrechts echter te veel gevraagd en zo pakte Wright toch de zege.

Chisnall moddert wat af op dubbels

Het zwakke punt in het spel van Dave Chisnall werd in de kwartfinale in Minehead weer erg zichtbaar. De Engelsman is scorend soms niet te houden, maar de vertwijfeling slaat er al snel in op de dubbels. Dat gaf Robbie Green dan ook een uitgelezen mogelijkheid om de halve finale te halen. Kong begon sterk met een 180’er en een 117-finish voor een 12-darter. In de derde leg liet hij zich echter breken en daar kwam een 120-finish overheen voor 4-1. Het werd zelfs 5-1 voor Green een comeback inzette tot 5-3. Hij mocht de negende leg zelf beginnen, om scorend toch weer in de problemen te komen. In het vervolg kwamen er volop kansen voor Green, maar toeslaan deed hij zelden. Zo kwam Chisnall weg met een dubbelpercentage van slechts 26% voor de 10-5-zege.

Players Championship Finals 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals