Connect with us

UK Open

Wright is opnieuw de beste na zege op Van Gerwen en Smith

Peter Wright heeft na de eerste UK Open Qualifier ook de derde weten te winnen. In het openingsweekend was hij vrijdag al te sterk in de finale voor Adrian Lewis en ditmaal werd Michael Smith in de finale geklopt. Opvallend was tevens zijn overwinning op Michael van Gerwen in de kwartfinale, waardoor Mighty Mike dit weekend zonder dagzege bleef.

Smith miste zijn kansen

Wright werkte zich langs Stuart Dutton, Lee Bryant, Paul Harvey, Stephen Bunting, Van Gerwen en Mick Todd. Smith was ondertussen te sterk voor Paul Nicholson, Jamie Bain, Adrian Lewis, James Wade, Cristo Reyes en Ian White. In de finale ging het op en neer tot Smith drie 180’ers wist te gooien om uit te lopen naar 3-5. Wright sloeg terug met twee maximale scores voor een 11-darter, om nog eens twee 180’ers en een 81-finish te noteren voor 5-5. Smith mocht alsnog aanleggen voor de zege, maar miste twee pijlen op tops. Zo werd Wright opnieuw dagwinnaar via dubbel-8.

Jongste negendarter

De eerste negendarter van 2017 werd gegooid door Ted Evetts. De Engelsman is met zijn negentien jaar momenteel de jongste speler in het bezit van een Tourkaart en liet in zijn partij tegen Simon Whitlock zien waartoe hij in staat is. In de vierde ronde was het vervolgens wel gedaan voor de jongeling tegen Ian White. Afgelopen najaar mocht hij al ruiken aan het grote werk, want hij plaatste zich voor de Grand Slam of Darts.

Nederlanders verzamelen ponden

Op de UK Open Qualifier is naast de dagprijzen het vizier vooral gericht op sprokkelen van ponden om je te plaatsen voor de UK Open. Van Gerwen deed met zijn kwartfinale goede zaken en is zeker van plaatsing. Christian Kist haalde de vijfde ronde en is daardoor ook zeker. Vincent van der Voort wist na twee moeizame dagen de vierde ronde te bereiken en heeft daarmee het eerste ranking televisietoernooi van het jaar ook in het vizier. Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen haalden eveneens de vierde ronde, maar waren door hun eerdere prestaties van het weekend al wel zeker van deelname.

Delen:

Meer over UK Open