Connect with us

UK Open

Wright klopt Lewis in finale eerste UK Open Qualifier

Peter Wright World Matchplay 2016

Peter Wright heeft het eerste Pro Tour-toernooi van 2017 gewonnen. Snakebite was de beste op de UK Open Qualifier door in de finale Adrian Lewis te verslaan. In het grote deelnemersveld waren er veel verrassingen en vlogen nummer één en twee Michael van Gerwen en Gary Anderson er al vroeg uit. De nummers drie en vier van de wereld namen daarop de regie over, met Snakebite als dagwinnaar.

In finale weggegeven voorsprong toch afgemaakt

Wright was de afgelopen week nog niet in topvorm, want zowel op The Masters als donderdag tegen Jelle Klaasen op de eerste Premier League Darts-avond waren zijn cijfers niet overtuigend. Winnen deed hij wel tegen de Nederlander en nu werkte de nummer drie van de wereld zich overtuigend langs Michael Barnard (6-1), Mark Barilli (6-4), James Wade (6-5), Mark Webster (6-1), Steve Beaton (6-3) en Peter Hudson (6-0). Lewis nam ondertussen revanche voor de verloren partij van donderdag tegen Raymond van Barneveld. In de vierde ronde werd het 6-1 voor Jackpot, hij won daarnaast van Robert Owen (6-0), Mark Frost (6-4), Cristo Reyes (6-5), Kyle Anderson (6-1) en Ricky Evans (6-4). In de finale bleek het vooral lastig om de eigen legs te houden. Het gaf Wright de kans om naar 4-1 te lopen, om vervolgens in de zesde en de achtste leg twee keer twee pijlen te missen op de dubbels. Zo kwam Lewis terug tot 4-4 en miste de Engelsman tops voor een 100-finish en de voorsprong. Nu gooide Wright 68 wel weg voor de break en nu gaf hij het niet meer weg.

Big Ben de beste, vroege uitschakeling Van Gerwen

Benito van de Pas was de beste Nederlander. Hij haalde de kwartfinale, waarin Peter Hudson met 6-4 te sterk bleek. Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen wisten de avond na hun Premier League-optreden in Newcastle de laatste zestien te bereiken, waardoor ze zich ook gelijk hebben verzekerd van plaatsing voor de UK Open. Jan Dekker en Dirk van Duijvenbode haalden de vierde ronde en zijn eveneens nagenoeg zeker van het eerste ranking televisietoernooi van 2017. Op dat moment was Michael van Gerwen al uitgeschakeld. Mighty Mike verloor verrassend in de derde ronde van Ritchie Edhouse met 6-5.

Delen:

Meer over UK Open