Connect with us

Premier League Darts

Wright knokt zich naar cruciaal punt tegen Whitlock

Peter Wright heeft een punt overgehouden aan het duel met Simon Whitlock in de Premier League Darts. De Schot kwam op een 3-6-achterstand, maar dankzij een 120-finish wist hij toch nog terug te komen. Hierdoor duwt hij met nog één week te gaan Mensur Suljovic naar de degradatieplaats. Overigens is door dit punt Gerwyn Price ook definitief gedegradeerd.

Vertrouwen nog altijd broos bij Wright

Wright heeft de afgelopen weken drie keer een 7-1-nederlaag geleden. Vanuit het niets haalde hij in het weekend wel een finale op de European Tour. Met name zijn spel was daar goed en met hetzelfde setje darts kwam hij in Belfast het podium op. De eerste twee legs waren nog wat wankel, daarna begonnen met name de triples goed te lopen. Drie legs op rij kwam er een 180’er en daarna had hij de kans om te gaan breken. Met een 116-finish kwam Whitlock toch op 3-2 en hij pakte in de zesde leg scorend de leiding. Tops vond Wright niet voor de 115-finish en Whitlock maakte er 4-2 van.

Sublieme 120-finish

The Wizard had de kans om de partij al in het slot te gooien, alleen hij gooide zich opmerkelijk genoeg dood. Wright profiteerde en opende zijn eigen leg met een 180’er. Whitlock gooide echter een maximale score terug en brak toch terug met een 12-darter (5-3). Er kwam een zesde maximale score achteraan en een bulls-eye 124-finish voor 6-3. Opeens gooide Wright twee 180’ers voor een 11-darter, maar was het Whitlock die aan kon leggen voor de zege. Eén pijl op dubbel-16 viel niet en Snakebite dwong met een 120-finish een twaalfde leg af. Daarin was hij scorend de betere en maakte het af op dubbel-16 voor een punt.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts