Connect with us

Laatste Nieuws

Wright legt lat alweer hoog: “Terug naar plek 2 en Van Gerwen aanvallen”

Peter Wright World Matchplay Darts 2018

Peter Wright is wel vaker goed voor stevige uitspraken. Zo zou hij in 2018 twintig toernooien gaan winnen. Het kwam er niet van, want de Schot kende een vormdip. Daar had Snakebite ook dit jaar nog last van en doordat hij ontzettend veel ponden moest verdedigen uit 2017 is hij gezakt op de wereldranglijst. Niet voor lang overigens, als het aan de Schot zelf ligt.

Ik kom weer terug

In Las Vegas kwam Wright namelijk alweer met stevige uitspraken tegenover Live Darts TV. “Ik moest veel verdedigen van twee jaar geleden, daarom ben ik gezakt naar plek zes. Maar ik kom weer terug op de tweede plaats en dan ga ik tegen het einde van het jaar weer op Michael van Gerwen jagen.”

Zelfde setje als op World Cup

Wright kende zeer wisselende prestaties in 2019, maar heeft vorige maand wel samen met Gary Anderson de PDC World Cup of Darts gewonnen. Het moet voor hem de kick-start zijn voor de rest van het seizoen. Eén van de grote wijzigingen is dat hij nu wil gaan vasthouden aan één setje darts. “Ik speel nu met hetzelfde setje als op de World Cup. De afgelopen weken heb ik nog getwijfeld.” Zo speelde hij in Tsjechië toch met ander materiaal, om er gelijk mee te verliezen van Stephen Bunting. Het was voor hem aanleiding om nu vast te houden aan de set-up.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws