Connect with us

UK Open

Wright maakt UK Open Qualifier-hattrick compleet; negendarter Kist

Peter Wright heeft de zesde en laatste UK Open Qualifier gewonnen. Daarmee heeft hij de hattrick voltooid, want hij won ook al het eerste en derde toernooi. Simon Whitlock (2) en Michael van Gerwen wonnen de andere drie toernooien. Door het verdiende prijzengeld hebben 96 spelers zich geplaatst voor de UK Open, waaronder veertien Nederlanders.

Finishes konden Wade niet redden

Wade werkte zich langs Nigel Daniels (6-0), Rob Cross (6-3), Gary Anderson (6-5), Mick McGowan (6-0), Kim Huybrechts (6-3) en Alan Norris (6-1). Het betekende voor Wade zijn 43ste finale op de ProTour, alleen Phil Taylor en Michael van Gerwen (die vandaag net zoals gisteren oversloeg) stonden vaker in een eindstrijd. Wright won ondertussen van Steve Lennon (6-2), Kevin Painter (6-3), Dirk van Duijvenbode (6-1), John Henderson (6-4), Steve Beaton (6-2) en Adrian Lewis (6-5). In de halve finale gooide hij liefst acht keer 180. In de eindstrijd kwam Wade op 0-1, voor Wright na negen pijlen al op 36 stond om te breken. De 70-finish viel niet voor Wade om terug te breken, om 76 wel te vinden voor 4-3. Twee legs later lukte dat alleen niet en maakte Wright het af vanaf 66.

Negendarter Kist

Voor de Nederlanders hield het in de vijfde ronde (laatste-16) op, maar wel gelijk met een hoogtepunt. Christian Kist gooide namelijk een negendarter, maar dat was wel de enige leg die hij wist te winnen van Adrian Lewis. Benito van de Pas verloor met dezelfde cijfers van Steve Beaton, terwijl Raymond van Barneveld met 6-3 onderuit ging tegen Kyle Anderson. Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Yordi Meeuwisse haalden de vierde ronde, Berry van Peer, Vincent Kamphuis, Mareno Michels, Bryan de Hoog, Jeffrey de Graaf en Willy van de Wiel sneuvelden in de derde ronde. Uiteindelijk zou het ervoor zorgen dat er veertien Nederlanders zich plaatsten voor de UK Open 2017.

Delen:

Meer over UK Open