Connect with us

Pro Tour

Wright met krankzinnig niveau naar dagwinst op Pro Tour

Peter Wright heeft op waanzinnige wijze de titel gepakt op het vijfde Players Championship van het seizoen. De wereldkampioen verbrak het hoogste toernooirecord door liefst 106,1 per beurt te noteren. In de finale maakte hij het in stijl af met een 170-finish tegen Gerwyn Price.

120 aangetikt door Snakebite

Met uitzondering van de kwartfinale tegen Glen Durrant (95,2) gooide Wrigt de gehele dag ruim boven de 100 per beurt. Dat begon tegen Darren Webster (105,9) om zelfs met 6-0 te winnen van Adrian Gray dankzij een 120,2 gemiddelde. Daarna moesten Scott Mitchell (106,6), Ryan Joyce (103,5), Durrant en Devon Petersen (104,9) eraan geloven. Price ging in de finale mee met het waanzinnige hoge niveau, want ook hij gooide 109,2 per beurt. Uiteindelijk was de 170-finish beslissend voor 8-6 en overlegde Wright 109,6 per beurt.

Beste Players Championship ooit?

Sinds de invoering van DartsConnect, waardoor de statistieken van alle partijen te volgen zijn, was dit ook gelijk het beste toernooi ooit. De 128 spelers gooiden samen een gemiddelde van 93,54 per beurt, wat nog maar eens aangeeft hoe hoog het niveau op de vloer inmiddels is. Opvallende prestaties werden geleverd door Devon Petersen en Steve Lennon. De twee haalden de halve finale met continu hoge gemiddeldes, Lennon gooide ook nog eens een negendarter. In de kwartfinale boog Petersen een 1-5-achterstand om tegen Rob Cross.

Fast Vinnie en Big Ben beste Nederlanders

Vincent van der Voort haalde de laatste-16, waarin hij verloor van Durrant. Dat Durrant zover kwam was overigens een klein wonder. Dirk van Duijvenbode miste namelijk twee volle beurten op 32 om Duzza al in de eerste ronde te verslaan. Benito van de Pas haalde ook de laatste-16 en speelde zijn beste toernooi sinds misschien wel twee jaar. Hij versloeg Jan Dekker (6-0), Ian White (6-5) en Jason Lowe (6-3). In het duel met Lowe gooide hij zelfs 108 gemiddeld. Michael van Gerwen, Niels Zonneveld, Geert Nentjes en debutant Jitse van der Wal bereikten de derde ronde.

Delen:

More in Pro Tour