Connect with us

Premier League Darts

Wright mist één matchdart om Cross te vloeren

Peter Wright Melbourne Darts Masters 2018

Peter Wright en Rob Cross hebben een punt overgehouden aan hun eerste partij in de Premier League Darts. Cross was in de openingsfase de baas, maar vergat de partij al in het slot te gooien. In het tweede deel was het Wright met de kansen, maar het liep uiteindelijk na één gemiste matchdart van Wright naar 6-6.

Cross laat de knock-out na

Wright en Cross hebben allebei een zwaar en belangrijk jaar voor de boeg, terwijl de vorm er de afgelopen periode allerminst was. Bij Cross was dat in de openingsfase niet terug te zien, want hij begon uitmuntend. Met een 15-darter was de break binnen gevolgd door een 10-darter. De Engelsman vergat om tops te gooien voor een 113-finish en Wright stapte in met een 87-finish. Het werd nog wel 1-3, maar daarna zorgde Wright met een 100-finish en een 11-darter voor 3-3.

Ook Snakebite slaat niet toe

Snakebite had zijn ritme inmiddels helemaal te pakken en knalde er een bulls-eye in voor de 88-finish. Zijn kans om een knock-out uit te delen kwam er in de achtste leg, alleen die deelde de Schot ook niet uit. Vanaf 80 viel dubbel-10 er tot twee keer niet in, het waren ook nog eens de eerste twee missers op de dubbels. Zo bleef Cross in de partij hangen en kwam het aan op de laatste leg. Daarin opende Cross met 59 en er kwam nog een bouncer bovenop. Wright counterde met een 180’er en kreeg de kans vanaf 116. Dubbel-18 viel niet en Cross redde zich op dubbel-16.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts