Connect with us

Premier League Darts

Wright mist matchdarts nu niet in Premier League tegen Van Gerwen

Peter Wright heeft Michael van Gerwen een verrassende nederlaag bezorgd in de Premier League Darts 2018. Van Gerwen miste in de openingsfase al veel dubbels en met name de zevende leg was cruciaal. Een volle beurt aan missers werd gecounterd door een 116-finish. Op 3-5 beukte Van Gerwen er een 170-finish in, alleen doordrukken kon hij niet. In de slotleg maakte Wright het af: 5-7. Daarmee nam hij toch voorzichtig revanche voor de nederlaag van vorig jaar in de League, hij miste toen in de finale liefst zes matchdarts.

Mighty Mike laat na om gelijk weg te lopen

Van Gerwen is in 2018 alweer uitmuntend in vorm. The Masters-titel werd gevolgd door twee UK Open Qualifier-zeges en een negendarter. Tussendoor werd Rob Cross gevloerd in de Premier League en tegen Wright was de eerste leg alweer snel binnen. De tweede leg leek ook naar de Nederlander te gaan, tot hij twee pijlen op dubbel-16 miste. Er kwam een 180’er van Wright overheen en pardoes was het 1-2. Vanaf 76 viel tops er ook niet in voor Mighty Mike en zo wist Wright met zijn derde dart dubbel-4 te vinden voor de verrassende 1-3.

Wright geeft niet meer af

In zijn eigen leg was de 76-finish wel uit voor Van Gerwen, om een tweede 180’er te vuren om zichzelf een nieuwe kans te verschaffen. Een 11-darter voor een 65-finish bracht de partij alweer in evenwicht (3-3) en scorend denderde Mighty Mike door. Er kwamen alleen drie missers op de dubbel bij en Wright brak met een 116-finish. Het werd ook 3-5, waardoor Van Gerwen opeens met zijn rug tegen de muur stond. Dat was het moment om een 170-finish erin te boeken met Wright op 41. Met een 96-finish voor een 12-darter herpakte de Schot zich alweer snel om het eerste punt te pakken. Snakebite miste zijn eerste matchdart op dubbel-16 en zo dwong Van Gerwen toch een beslissende leg af. Daarin stond hij na vier beurten op 68, alleen Wright klaarde de klus met een 13-darter.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts