Connect with us

The Masters

Wright moddert zich voorbij emotieloze Lewis

Peter Wright heeft de kwartfinale van The Masters 2019 weten te bereiken door te winnen van Adrian Lewis. Met een gemiddelde onder de 90 per beurt was Wright nog altijd niet de oude, maar dat kon ook gezegd worden van Lewis. Bijna onzichtbaar en emotieloos liet Jackpot het gebeuren, miste twee matchdarts, en mag alweer naar huis.

Geen moment op niveau

Wright verloor op het WK al zijn eerste partij, waar Lewis een voorzichtige comeback liet zien. Hij verloor dan wel in de vierde ronde van Michael van Gerwen, zijn spel zag er beter uit. In Milton Keynes opende Jackpot met een 11-darter, waarbij hij zijn oude en vertrouwde snelle speelstijl weer had aangemeten. Na die eerste leg zakte zijn niveau toch wel heel erg ver terug. Wright kon daardoor zonder een moment goed te spelen in de buurt blijven en kwam uiteindelijk met finishes van 120 en 83 terug tot 8-8. Beide darters hielden hun eigen leg, waardoor het aankwam op de negentiende leg. Daarin klungelde Wright vanaf 80 door zijn tweede dart in de single-1. Lewis strafte het niet af door twee matchdarts te missen en ontsnapte Wright alsnog op tops.

Smith en tops blijkt goed huwelijk

Smith trouwde de week na zijn verloren finale van het wereldkampioenschap en ging daarna op vakantie. Nog wat roestig – en grieperig – verscheen Bully Boy aan de oche en had lange tijd moeite met Ian White. De trainingsgenoten gingen hand in hand tot 5-5, met vooral ontzettend veel breaks. Uit de pauze wist Smith toch te versnellen met twee 14- en een 13-darter (8-5). Tops viel er telkens in en in de veertiende leg wist hij te profiteren van drie missers op de dubbels van White. Tops bracht hem op matchpoint, om na zijn vierde 180’er het rode vlakje weer te vinden voor de zege.

Statistieken The Masters 2019

Delen:

Meer over The Masters