Connect with us

Premier League Darts

Wright ontsnapt; sterk gelijkspel Wade en Price

Peter Wright heeft zijn eerste zege van het seizoen in de Premier League Darts 2019 te pakken. Dat ging wel erg moeizaam tegen Steven Lennon met 7-5. Gerwyn Price en James Wade leverden vuurwerk af en kwamen uit op 6-6. Daarmee heeft Price nu al vier punten, het dubbele van zijn hele campagne in 2018. Daryl Gurney won in een vreemd duel op het nippertje van Michael Smith, die zorgen heeft.

Hoger gemiddelde helpt Wade niet

Meestal is het Wade die een veel lager gemiddelde heeft dan zijn tegenstander, om toch te winnen. Nu had hij met 103,89 een uitmuntend gemiddelde, hoger dan Price, om ditmaal niet te winnen. Wade sloeg gelijk toe met een 127-finish, gevolgd door de break. Er kwam een tweede break achteraan en met een 11-darter was het 2-5. Vanaf dat moment gaf The Iceman gas met een 14- en 13-darter, om terug te slaan met een 88-finish voor de 12-darter. Price hield zijn eigen leg, alleen een break zat er niet in. Met een leg van 180, 92, 100 en 129-finish was het vanaf Wade gelijk.

Achterstand goedgemaakt

Steve Lennon begon als de invaller voor de geblesseerde Gary Anderson uitstekend in zijn eigen Dublin. Met een 11-darter was de break een feit, gevolgd door een 105-finish. Lennon miste vier pijlen in de vierde leg en ook vier in de vijfde leg. Zo kwam Wright goedkoop terug en maakte met een 80-finish 3-4. Het was ook 3-5 en 4-6. Lennon bracht de partij naar een slotleg door een 92-finish en daarin opende hij met een 180’er. Wat volgde waren scores van 45, 60 en 98 en zo kon Wright toch de zege pakken.

Van WK-finalist naar laatste plaats

Voor Smith is de Premier League Darts voorlopig alles of niets. In zijn eerste jaar degradeerde hij, om vorig jaar bovenin mee te draaien en zelfs de finale te halen. Op 1 januari stond hij ook in de WK-finale, maar nu staat hij na drie weken in de League laatste. Tegen Gurney kwam hij 2-0 voor, om vervolgens 2-4 achter te komen. In de zesde leg stond Smith na negen pijlen op een dubbel, om toch niet te mogen gooien voor de leg. Gurney leek weg te lopen, om opeens een karrenvracht aan dubbels te missen. Zo kwam Smith terug en leek op weg naar een gelijkspel. Hij werd echter nogmaals gebroken, waardoor Gurney met 7-5 wist te winnen.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts