Connect with us

Premier League Darts

Wright overleeft matchdart Taylor voor bizarre finaleplaats

Peter Wright heeft dankzij een bizarre wedstrijd de finale van de Premier League Darts bereikt. Daarin wacht Michael van Gerwen. Wright liep weg naar 4-0 en 6-3. Vanaf dat moment kantelde de partij. Er gingen vier legs op rij naar de Taylor en hij had de controle volledig in handen. The Power miste echter elf pijlen op de dubbels in twee legs tijd, waardoor het 8-8 werd. In de achttiende leg miste Taylor ook nog een matchdart en maakte Wright het alsnog af via dubbel-10.

Wright loopt fluitend weg

De afgelopen weken liet Taylor goed spel zien, maar in de O2 Arena was dat in de eerste legs totaal niet het geval. Met een 14-darter hield Wright zijn eerste leg, om vervolgens met een 13-darter te kunnen breken. Een 14-darter bracht hem ook de derde leg, om in de vierde leg liefst zes beurten de tijd te krijgen om te breken met Taylor nog op 86. Wright was vervolgens niet uit in vijf beurten in zijn eigen leg en zo pakte Taylor ondanks 92 per beurt zijn eerste leg. Door gerommel op de dubbels gaf de Schot ook de zesde leg weg, waarop The Power toch voorzichtig druk begon te zetten. Op 5-3 stond de Engelsman klaar op 32 om helemaal terug te breken, maar juist op dat moment liet Wright zijn vorm zien met een 120-finish.

The Power mist zijn kansen

Vanaf dat moment kon de Schot toch niet zijn hoge niveau vasthouden. The Power kroop steeds dichterbij en wist zijn gemiddelde ook op te krikken naar boven de 100 per beurt. Vier legs op rij gingen naar de Engelsman, waardoor het pardoes 6-7 was. Hij kreeg alle tijd om helemaal weg te lopen, maar miste twee volle beurten op de dubbels. Zo ontsnapte Wright naar 7-7, om in de vijftiende leg gelijk weer te worden gebroken. In de zestiende leg miste Taylor nog maar eens een karrenvracht aan dubbels en zo kwam Wright opnieuw goed weg tot 8-8. Scorend hield The Power het voortouw en plaatste opnieuw een break. Daarop openden beide darters met een 180’er, waarop Taylor zijn eerste matchdart miste. Ondanks een fluitconcert gooide Wright de dubbel-8 en zo kwam er een beslissende leg. Daarin liet Wright scorend heel snel weg voor de zege.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts