Connect with us

The Masters

Wright pakt als kersvers wereldkampioen zinderende Masters-titel

Peter Wright heet zijn wereldtitel direct een vervolg gegeven door The Masters te winnen. De Schot kroop door het oog van de naald, want Michael Smith liet het na om zijn eerste grote titel te winnen. Dat deed hij al eerder tijdens de World Series Finals en nu miste hij zelfs een volle beurt vanaf 40.

Langzaam loopt de motor warm

De finaledag van The Masters begon met een vrij bizarre kwartfinalesessie. Dat Michael Smith en Nathan Aspinall wisten te winnen van Adrian Lewis en Jonny Clayton kwam niet als een verrassing. Dat was het wel dat Gerwyn Price met liefst 2-10 werd geveegd door Gary Anderson. Peter Wright ging daar nog eens overheen door Dave Chisnall met 10-0 aan de kant te zetten.

Slotleg Bully Boy

De halve finales werden een stuk spannender. Aspinall en Smith hielden elkaar volledig in evenwicht en zo liep het naar 10-10. De slotleg mocht Smith beginnen en die wist met een 14-darter de finale te bereiken. Wright liep in zijn partij met Anderson uit naar 4-2 en vanaf daar bouwde hij een marge op naar 7-3. Vanaf 10-4 kwam Anderson nog wel dichterbij, maar met een 121-finish werd het toch 11-7.

Slotleg naar Snakebite

In de finale was Wright lange tijd de baas. Hij brak in de vierde leg (1-4) en die marge hield hij vast tot 5-8. Daarna begon Wright kansen te missen en volgde een fraaie 130-finish van Smith voor 8-8. De Schot herpakte de leiding, om met een 180’er toe te werken naar een nieuwe break. Hij miste alleen een volle beurt vanaf 32 (9-9). Beide darters hielden daarop hun eigen leg, waardoor er een beslissende 21ste leg kwam. Daarin pakte Smith het initiatief en stond klaar op 40. Wright zette met 171 druk en zag Bully Boy breken. De Engelsman miste drie matchdarts en stortte ter aarde. Wright herpakte zich en vond met zijn derde dart dubbel-8.

The Masters 2020: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over The Masters