Connect with us

World Series of Darts

Wright pakt opnieuw German Darts Masters door sprookje uit te blazen

Peter Wright German Darts Masters 2019

Peter Wright heeft voor de tweede keer in drie jaar tijd de German Darts Masters gewonnen. Snakebite was in een zeer vijandig Keulen in de finale te sterk voor Gabriel Clemens. De Duitser wist een fantastisch toernooi af te leveren, waarbij het continu fluitende publiek een extra zetje gaf. Tegen Wright was dat uiteindelijk niet voldoende, Wright won met 8-6.

Clemens maakt belofte waar

De afgelopen anderhalf jaar heeft Clemens op de Pro Tour al regelmatig laten zien dat hij tot grote dingen in staat is, met al drie finales op Players Championships. Op televisie wilde het nog niet altijd vlotten, maar daar kwam dit weekend verandering in. Vrijdag was hij al te sterk in een solide partij voor Raymond van Barneveld, zaterdag werd het nog een stuk beter. Rob Cross ging ondanks een gemiddelde van ruim 105 per beurt onderuit tegen Clemens en ook Mensur Suljovic kon hem niet aan (8-3).

Wright heeft de vorm terug

In de bovenste helft van het speelschema maakte Wright een einde aan de opmars van Nico Kurz, de verrassende bedwinger van Gary Anderson, om daarna met 8-4 te winnen van James Wade. Wade had eerder op de dag een bizarre zege geboekt op Daryl Gurney. In de Premier League was het eerder dit jaar al eens 7-0 geworden, ditmaal werd het zelfs 8-0. Gurney kwam niet verder dan een gemiddelde van 74,78 per beurt, met daarbij slechts één dart op een dubbel.

Snakebite krijgt Keulen stil

De achtduizend toeschouwers in Keulen zagen Clemens in de finale een 3-1-voorsprong pakken met een 134-finish, voor Wright terugkwam tot 4-4. Onder opnieuw een striemend fluitconcert moest de Schot zich naar iedere dubbel toewerken en daar liet hij dan ook erg veel kansen liggen (8 uit 23). Met een 11-darter wist hij toch te breken naar 5-4 en die gaf hij niet meer uit handen. Met een 180’er en dubbel-16 kwam Clemens nog wel terug tot 7-6, door met een maximale score te openen verschafte Wright zich alle tijd om in de veertiende leg het af te maken op dubbel-4.

Uitslagen en statistieken German Darts Masters 2019

Delen:

Meer over World Series of Darts