Connect with us

Pro Tour

Wright pakt tweede titel van 2018 op dag met twee negendarters

Peter Wright heeft zijn tweede Players Championship van het jaar gewonnen. De nummer twee van de wereld was in Barnsley de beste op het zeventiende vloertoernooi van het jaar, in de finale was hij met 6-2 te sterk voor Daryl Gurney. Ook werden er twee negendarters gegooid, onder meer door Vincent van der Voort.

Als mes door de boter

Afgelopen weekend sloeg Wright, volledig tegen zijn normale doen in, een European Tour over. Ook voor de Schot wordt het inmiddels soms keuzes maken en dat bleek goed uit te pakken. In Barnsley was hij de hele dag messcherp en won van Christian Kist, Dennis Nilsson, Kyle Anderson, James Wilson, Simon Whitlock en Martin Schindler.

Finishes van Snakebite

Hij tref in de finale Gurney, die zijn eerste finale haalde sinds februari. Superchin opende met een break, gevolgd door een 157-finish van Wright. De Schot zette door met een 140-finish voor de break (3-2) en was daarna gevlogen. Er kwam ook nog een 101-finish achteraan voor de zege.

Twee negendarters

In Barnsley werden tevens twee negendarters gegooid. De eerste was van Vincent van der Voort tegen Rob Cross. Later op de dag wist James Wade het kunststukje te herhalen tegen Michael Smith. Het bracht Wade uiteindelijk tot aan de halve finale.

Slechte dag voor de Nederlanders

Van der Voort haalde dan wel de derde ronde, hij was daarmee wel de enige Nederlander. Jelle Klaasen en Yordi Meeuwisse overleefden de eerste schifting, daarna veroren ze van Ryan Joyce en Max Hopp. Woensdag staat het achttiende Players Championship op de rol.

Delen:

Meer over Pro Tour