Connect with us

Premier League Darts

Wright verprutst vier matchdarts en schenkt Price een punt

Peter Wright heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de Premier League Darts. In het Ierse Dublin speelde hij ver onder zijn niveau, mede door de dartskeuze. Toch kwam hij tegen Gerwyn Price op een 6-3-voorsprong, terwijl de Welshman eigenlijk in het gros van de gespeelde legs dubbels had gemist. The Iceman kwam op stoom met twee 11-darters, overleefde vier matchdarts en dwong een punt af.

Goede spel is ver te zoeken

Allerminst verbazingwekkend was het dat Wright alweer een compleet ander setje darts uit de kast had gehaald. Het was ditmaal wel echt een volledig ander soort. Met zeer dikke barrels waar hij jaren geleden wel succes mee kende probeerde de Schot het maar weer eens. De pijlen stonden schots en scheef in het bord, maar hij kwam er wel mee op een 3-1-voorsprong. Dat was vooral te danken aan de debutantenbibbers van Price. Hij was in twee legs niet uit in vijftien pijlen en met een 180’er kwam hij wel terug tot 2-1. In de vierde leg miste de Welshman vijf pijlen op de dubbels en was het met een 65-finish en een gemiste kans vanaf dezelfde score van Price al 4-1.

Vier matchdarts gemist

Price kreeg kans op kans om iets klaar te gaan spelen in de partij. De zesde leg mocht hij namelijk zelf beginnen en kreeg zelfs zes beurten de tijd om het uit te gooien. Twee pijlen op de dubbels vlogen er weer niet in en was het 5-1. En dat terwijl The Iceman in vier van de zes legs kansen op de dubbels had gehad. De 116-finish vloog er wel in voor de Welshman om zijn tweede leg te pakken met opnieuw een break. Voor het eerste wist hij ook zijn eigen leg te behouden, voor Wright het eerste punt binnen gooide. Een 96-finish voor de 11-darter – de eerste leg deze partij die in vier beurten wordt uitgegooid – kwam Price nog wel naar 6-4 en stond in de elfde leg na negen pijlen alweer op 54. Hij overleefde wel een matchdart en brak terug met opnieuw een 11-darter. Wright was in de slotleg na drie keer 140 wel als eerste op een dubbel te vinden, maar miste nog maar eens drie matchdarts. Zo werd het 6-6.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts