Connect with us

World Series of Darts

Wright vloert Mighty Mike op weg naar titel in Melbourne

Peter Wright Melbourne Darts Masters 2018

Peter Wright heeft de Melbourne Darts Masters 2018 op zijn naam geschreven. Voor Snakebite is dit zijn tweede titel op de World Series, na vorig jaar al in Duitsland de titel te pakken. De Schot won zaterdag al van Raymond van Barneveld, zondag moesten Michael van Gerwen en Michael Smith eraan geloven.

Nieuwe comeback blijft uit

Van Gerwen wist tegen Simon Whitlock nog een 4-8-achterstand om te buigen in een 10-8-zege. In de halve finale tegen Wright was een comeback opnieuw noodzakelijk, maar ditmaal lukte dat niet. Door de partij heen miste de Nederlander te veel dubbels en iedere keer strafte Snakebite het af. Dat gebeurde in de tweede leg al. Vanaf 65 ging tops er niet in en Wright gooide de 96-finish. Drie missers in de vierde leg betekenden 1-3 en die marge hield de Schot telkens vast. In de achtste leg gooide hij nog een 110-finish, om Van Gerwen weer twee keer vanaf 42 te zien missen. Wright vloog weg met finishes van 61 en 117 (3-7), voor een comeback werd ingezet. Het werd 5-7, voor Mighty Mike in twee legs op rij een dart miste voor legwinst. Met een 76-finish was het 5-9, waarop Wright zeven perfecte darts gooide. De negendarter bleef uit en terugkomen door een 94-finish van Van Gerwen mocht hij niet eens. Toch speelde Wright het bekeken uit met een 14- en 13-darter in zijn eigen leg voor 7-11.

Snakebite wacht geduldig op zijn kans

In de finale stond Wright tegenover Michael Smith, die Gary Anderson versloeg. Bully Boy won vorige maand ook al de Shanghai Darts Masters, maar kon Snakebite nu niet afstoppen. Smith is dit weekend vooral finishend uitmuntend en ook nu noteerde hij uitgooibeurten van 120 en 75 voor 4-4. Met een 71-finish werd het ook 6-6, waarop er eindelijk een gaatje werd geslagen. Wright knalde een 130-finish voor de 12-darter (8-6), maar werd wel gelijk teruggebroken. Een volgende 12-darter met een 131-finish, werd nu wel gevolgd door een 71-finish (10-7). Smith kon de druk opvoeren met een 105-finish en zijn vijfde 180’er, Wright gooide er ook zijn vijfde maximale score tegenaan en maakte het via tops af: 11-8.

Melbourne Darts Masters 2018: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Series of Darts