Connect with us

World Series of Darts

Wright vloert Taylor hardhandig voor eerste World Series-titel

Peter Wright UK Open 2017 Darts

Peter Wright heeft de eerste editie van de German Darts Masters gewonnen. De Schot pakte daarmee in zijn derde finale van een World Series-event zijn eerste titel. Net zoals in de vorige twee pogingen stond Snakebite in de eindstrijd tegenover Phil Taylor. Waar The Power de vorige keer de sterkste was, kwam hij er nu totaal niet aan te pas.

Matchdarts overleefd richting finale

Het bereiken van de finale was voor Wright een stuk zwaarder dan de finale zelf. Vrijdag overleefde hij al een matchdart tegen Dragutin Horvat en ook Mensur Suljovic mocht zaterdagmiddag aanleggen voor de zege. In de halve finale leek het opnieuw op een beslissende leg aan te gaan komen, maar in de slotfase kon Wright toch weglopen van Raymond van Barneveld (11-9). In de onderste helft van het schema won Taylor in de middag van Daryl Gurney en zag ondertussen Michael van Gerwen wegvallen. Hij trok zich door een slijmbeursontsteking in zijn linkerenkel terug. James Wade kwam zo met een walkover in de halve finale, maar kon daar Taylor vooral scorend niet bijhouden.

Beste voor laatst bewaard

Voor Wright gold dat hij duidelijk het beste voor het laatste had bewaard, want zijn finale was uitmuntend. De partij opende hij met een 180’er en een 116-finish voor de 12-darter. Daarmee was de break gelijk binnen, om in zijn eigen legs een 13- en 14-darter te noteren (3-1). Taylor kwam scorend vervolgens opnieuw in de problemen en kwam op een 5-1-achterstand. Dat wist The Power nog te verkleinen tot 5-3, waarop Wright opnieuw wist te versnellen met een 66-finish voor de break en een volgende 12-darter. Taylor leek volledig leeggespeeld en kon de triple nog maar amper vinden. Vanaf 61 brak dan ook opnieuw en opende zijn eigen leg met een 180’er (9-3). The Power sprokkelde nog één leg erbij, waarop Wright het met zijn tweede matchdart wist af te maken.

German Darts Masters 2017: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Series of Darts