Connect with us

UK Open

WRIGHT WINT MET UK OPEN ZIJN ALLEREERSTE MAJOR

Peter Wright UK Open 2017 Darts

Peter Wright heeft de UK Open Darts 2017 gewonnen. De nummer drie van de wereld stond al drie keer in een finale van een major, maar verloor telkens van Michael van Gerwen. Nu was hij het hele weekend ijzersterk in Minehead en maakte zijn favorietenrol waar. Het harde werk gebeurde eerder op de dag, in de finale was Snakebite vervolgens veel te sterk voor Gerwyn Price. Het levert hem zijn eerste major-titel op en 70.000 pond.

Road to the Final

Voor Wright is het zijn derde finale op rij op de UK Open. De vorige twee keer verloor Snakebite van Michael van Gerwen. De Nederlander ontbrak dit weekend door een rugblessure en nadat Gary Anderson er vrijdagavond al uitvloog was de nummer drie van de wereld de torenhoge favoriet. De finale haalde hij door onder meer Dave Chisnall en Raymond van Barneveld te verslaan. Price won vorig jaar toernooien op de Pro Tour en vloog naar de top-20 van de wereld. De echte stap op televisie lijkt de voormalig rugbyer nu ook te maken. Geluk had Price wel in de kwartfinale, want Ian White begon aan het einde te bibberen als een rietje. Price gooide een waanzinnige 160-finish voor de zege en klopte Norris ook door een tops-tops 100-finish om de definitieve tik uit te delen.

Met finishes snel toeslaan

In de finale kwam Wright als eerste uit de startblokken met een 110-finish, maakte 2-0 voor Price de eerste 180’er gooide. The Iceman miste dubbel-10 voor de 100-finish en kreeg gelijk weer een 104-finish om zijn oren (3-0). De vierde leg ging wel naar de Welshman, voor Wright met een 87-finish opnieuw toesloeg voor 4-1. Uit de onderbreking deed Price iets terug met een 117-finish, waarna hij zichzelf een dreun leek uit te delen.

Wright is op tijd weer scherp

Hij miste eerst tops voor de 120-finish, om vanaf 50 de single-10 te missen. Met zijn derde dart viel tops er opnieuw niet in en was het al 2-6. Wright pakte ook de negende leg, waarop Price zijn eigen leg wel met een 14-darter pakte. Met een break in de dertiende leg wist The Iceman het verschil te verkleinen en gooide zijn vierde 180’er voor 8-6. Even leek het spannend te worden, maar Wright herpakte zich net op tijd met een 86-finish voor 9-6. Price miste nog eens twee pijlen op de dubbels en zo was het gedaan met een 85-finish.

UK Open 2017: Alle uitslagen op een rij

Delen:

Meer over UK Open