Connect with us

Pro Tour

Wright wint nu ook op de Pro Tour; halve finale Meulenkamp

Peter Wright World Grand Prix Darts

Peter Wright is zijn stevige vormdip helemaal te boven. De Schot won in Barnsley het negentiende Players Championship van het seizoen. Het is in een ruime maand tijd zijn derde titel, maar wel de eerste die meetelt voor de wereldranglijst. En die ponden kan Snakebite goed gebruiken.

Vrije val afwenden?

Wright begon het jaar nog in gevecht met Rob Cross om de tweede plaats, inmiddels is hij afgezakt naar de zesde stek. Het afgelopen half jaar moest hij ontzettend veel prijzengeld verdedigen en mede door een vormdip lukte dat niet. De afgelopen periode was zijn vorm alweer aan het terugkeren en dat is zich nu ook aan het uitbetalen. Samen met Gary Anderson won hij al de World Cup of Darts en afgelopen weekend was Wright de beste op de German Darts Masters. Nu sloeg hij toe met een titel, goed voor 10.000 pond. Een fijne opsteker aangezien hij op de World Matchplay ook het prijzengeld van twee jaar geleden moet verdedigen, toen stond Snakebite in de finale.

Zeer overtuigende dag

Door de dag heen is Wright maar één keer in de problemen gekomen. Na zeges op Mark McGeeney, Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh (met 113 gemiddeld) leek het mis te gaan tegen Glen Durrant. Duzza zakte in de laatste legs toch flink weg en zo won Wright alsnog met 6-5. Vincent van der Voort en Gary Anderson konden hem ook niet bijbenen, wat ook het geval was in de finale voor Justin Pipe. The Force is zijn vormdip, die enkele jaren heeft geduurd, ook te boven. Het bracht hem nu een finale, waarin hij 103,3 per beurt gooide. Toch was Wright de baas met 8-5.

Halve finale Meulenkamp

Ron Meulenkamp heeft door het bereiken van de halve finale de top-50 van de Order of Merit bereikt. Toch zal hij balen, want het is de derde keer in twee maanden tijd dat hij uitgeschakeld werd in de halve eindstrijd van een Players Championship. Zeges op Chris Dobey, Ryan Searle, Michael Mansell, Keegan Brown en Harry Ward brachten hem bij de laatste vier. In de openingsfase kwam Meulenkamp nog op voorsprong tegen Pipe, uiteindelijk werd het 4-7.

Geleende broek helpt Barney niet

Van de Nederlanders deed ook Vincent van der Voort goede zaken, ook met het oog op de World Grand Prix. Hij haalde de kwartfinale, om daarin ondanks 100 per beurt met 6-1 te verliezen van Wright. Maandag spelen de twee op de World Matchplay ook tegen elkaar. Christian Kist haalde de laatste-16, Benito van de Pas en Jermaine Wattimena kwamen tot de derde ronde. Big Ben liet weer goed spel zien, want hij ging onderuit ondanks 101,9 per beurt tegen Gabriel Clemens. Raymond van Barneveld had problemen met zijn bagage en speelde met op het laatste moment aangeleverde darts en een geleende broek. Het leek even op een geluksbroek, want hij had de mazzel dat Boris Koltsov matchdarts tegen hem miste. Zo won Barney nog met 6-5, maar Mensur Suljovic was daarna duidelijk te sterk (2-6).

Delen:

Meer over Pro Tour