Connect with us

World Matchplay

Wright worstelt zich naar finale World Matchplay

Peter Wright World Matchplay 2017 2

Peter Wright heeft zich voor het eerst in zijn carrière de finale van de World Matchplay bereikt. De Schot kwam tegen Daryl Gurney geen moment echt op gang, wisselde nog maar eens van pijlen, en was ontzettend slordig op de dubbels. SuperChin modderde alleen net zo aan, waardoor Wright toch met 17-15 wist te winnen.

Wright buigt trage start heel snel om

Gurney en Wright kenden allebei een zeer trage en zenuwachtige start, waarbij de eerste vijf legs allemaal in zes beurten of meer werden uitgegooid. Gurney deed dat nog het beste en kwam op een 4-1-voorsprong. Wright kon daarna als eerste wel zijn normale niveau halen, mede dankzij een wisseling van darts. Met een 180’er en een 76-finish voor een 12-darter werd het 4-2, om te breken een 14-darter. Zijn eigen leg was in evenveel pijlen weggewerkt (4-4), waarop Gurney liefst vier pijlen miste voor zijn eigen leg. Wright profiteerde normaals en gooide zijn eigen leg weg vanaf 65 voor vijf legs op rij: 4-6.

Worstelen op de dubbels

Met nog eens twee pijnlijke finishes van 80 en 90 – op het moment dat Gurney stond te wachten op 56 en 32 – werd het zelfs 4-8. Daar kwam ook nog een 108-finish overheen voor 5-9, voor SuperChin pas zijn derde 180’er gooide. Wat volgde waren twee legs waarin geen dubbel gegooid werd. In leg zestien misten de twee er samen liefst zestien, voor Wright dubbel-1 vond. Hij pakte ook een nieuwe break, voor Gurney wakker schoot. Hij brak terug, gooide twee 180’ers in zijn eigen leg voor 8-11. De Noord-Ier begon steeds dichterbij te kruipen en kwam zelfs op 10-11 en 11-12 na één misser van Wright voor de 74-finish. De Schot gooide ook dubbel-10 met enige moeite voor 11-13, maar inmiddels waren er al 67 pijlen op de dubbels gemist door beide darters. 31 door Gurney en 36 door Wright.

Struikelend over eindstreep

Met gemiddeldes van 93 (Gurney) en 91 (Wright) waren er nog altijd voldoende mogelijkheden voor SuperChin om terug te komen. Daarvoor liet hij echter in zijn eigen leg wel gelijk weer een steek vallen. De leg was niet afgerond in vijftien pijlen en daardoor profiteerde Wright met een 13-darter om toch weer drie legs weg te lopen (11-14). Wright had uit de nieuwe onderbreking drie pijlen de kans om het gat echt te maken, om toch weer te missen. Gurney vuurde een 118-finish en stond in zijn eigen leg klaar op 78. Wright sloeg op zijn beurt knap toe met een 100-finish via single-5, triple-19 en dubbel-19: 12-15. In de twee legs die volgden miste Snakebite telkens één pijl op de dubbel en kwam Gurney toch weer tot op één leg (14-15). De dertigde leg hield Wright wel met een tweedart 71-finish om op matchpoint te komen. Gurney kwam toch nog een leg terug en miste bulls-eye voor de 123-finish. Daarop maakte Wright het af met een tweedart 96-finish.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay