Connect with us

Pro Tour

Wright zet hoog in: “Twintig titels winnen en nummer 1 van de wereld”

Peter Wright World Matchplay 2017

Peter Wright heeft het beste jaar uit zijn carrière achter de rug, toch is dat nog lang niet voldoende voor de Schot. De nummer twee van de wereld wil namelijk in 2018 het ultieme bereiken. “Ik wil meer dan twintig toernooien winnen en de nummer één worden.”

Galstenen onder controle

Het PDC World Darts Championship werd voor Wright wel een teleurstelling, want hij verloor al in de tweede ronde van een werkelijk ontketende Jamie Lewis. Zelf was hij niet volledig fit door problemen met galstenen. In aanloop naar het WK kon hij daardoor drie weken niet spelen en was flink afgevallen. Inmiddels gaat het een stuk beter. “Mijn gezondheid is prima. De doctoren zijn blij met mijn dieet en ik heb ook geen pijn meer. Ik probeer nu dus vol te houden waar ik mee bezig ben.”

Operatie niet volledig uitgesloten

Dat is ook nodig, want helemaal opgelost zijn de problemen van Snakebite niet. “Hopelijk blijft het zoals het nu is en dan is er in de toekomst geen operatie nodig. Trainen kan ik gelukkig alweer een stuk beter dan dat ik dat kon doen in aanloop naar het wereldkampioenschap. Ik heb daarom veel meer tijd kunnen steken in de trainingsarbeid.”

Ga niet op mijn lauweren rusten

Wright won in 2017 met de UK Open zijn eerste grote titel en had daarnaast ook de Premier League Darts moeten winnen. De Schot miste alleen een karrenvracht aan matchdarts. In de loop van het jaar stond hij ook in de finale van de World Matchplay en Grand Slam of Darts. In totaal won hij elf toernooien in 2017, maar dat moet beter. “Mijn target is om in 2018 meer dan twintig toernooien te winnen en dan wil ik ook de nummer één van de wereld worden. Ik ga dan ook niet op mijn lauweren rusten, ik ga jagen op Michael van Gerwen.”

Delen:

Meer over Pro Tour