Connect with us

Grand Slam of Darts

Zege Van Gerwen helpt Webster verder

Michael van Gerwen heeft de Grand Slam of Darts met een overwinning verlaten. Mighty Mike won de laatste groepswedstrijd met 5-1 van de Noord-Ier Colin McGarry. Een vervolg in het toernooi zit er voor de Nederlander niet in. Michael verloor eerder al van Mervyn King en Mark Webster.

Door de nederlaag van McGarry is Webster wél zeker van het bereiken van de groepsfase. Van Gerwen had de afgelopen dagen vooral problemen met het vinden van de dubbels, maar dat was ditmaal snel voorbij. In de eerste leg leek het nog mis te gaan, daarna ging het steeds makkelijker. McGarry ging nog mee tot 1-1, maar miste daarna te veel kansen. Van Gerwen sloeg wel toe en ging de pauze in met een 3-1-voorsprong. Via dubbel-12 werd het verschil zelfs drie legs en de overwinning kwam binnen via tops.

Zo getergd als Mighty Mike op het podium stond, nam hij ook plaats voor de camera van ITV. “Ik heb het afgelopen weekend niet goed gespeeld en wilde wat rechtzetten. De nederlagen kwamen voor mij hard aan en deze overwinning geeft me toch weer het nodige vertrouwen.” Door de overwinning van Van Gerwen spelen Mervyn King en Mark Webster alleen nog om de groepswinst. Ze zijn beide zeker van de knock-out fase.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts