Connect with us

Players Championship Finals

Zes zeges op rij voor Nederlanders op PC Finals

Vincent van der Voort PDC Darts

De zes Nederlanders in de middagsessie van de eerste ronde Players Championship Finals hebben allemaal hun partij weten te winnen. Daardoor staat er minimaal één Nederlands treffen op het menu tussen Vincent Kamphuis en Jelle Klaasen en dat kunnen er nog meer worden.

Kamphuis debuteert sterk, Klaasen op tijd wakker

Vincent Kamphuis debuteerde op een groot PDC-toernooi en in zijn debuutjaar liet hij gelijk een verrassing noteren. James Wilson is de laatste maanden uitstekend bezig en de doorbraak van de voormalig nummer één van de BDO leek aanstaande. Kamphuis deelde hem echter met een gemiddelde van 93,51 en vier 180’ers een tik uit. In de vierde leg miste Wilson dubbel-16 vanaf 105 en werd gebroken. Door een 128-finish sloeg de Engelsman nog wel terug, maar een 15-darter bracht Kamphuis de nieuwe break. Met twee 180’ers in evenveel legs en finishes van 70 en 52 pakte Kamphuis de 6-2-zege. In de tweede ronde staat hij tegenover Jelle Klaasen. The Cobra had het erg lastig met Simon Stevenson, vooral omdat hij zelf erg matig aan de partij begon. Na een 113-finish van de Nederlander werd het 1-3 en miste Stevenson een volle beurt voor 1-4. Met een 96-finish kwam hij nog wel op 2-4, maar vanaf dat moment wist Klaasen te versnellen. Hij won drie legs op rij met een 115-finish, zag Stevenson nog twee darts op een dubbel missen, en maakte het af via dubbel-8 (6-4).

Geen leg afgestaan

Jermaine Wattimena is aan een uitstekend jaar bezig en zette die lijn door tegen Joe Murnan. De Engelsman kwam eigenlijk niet opdagen en zo kon Wattimena met een zeer solide 93,94 per beurt met liefst 6-0 winnen. Het enige waar de Nederlander moeite mee had waren de dubbels. In de eerste leg miste hij er al vijf, maar Murnan zette totaal geen druk. Een 180’er bracht de break, om in de derde leg opnieuw vijf pijlen te missen. Met Murnan nog op 195 vond Wattimena toch dubbel-2 en was gevlogen. Met een 95-finish kwam de dubbele break op het bord, om er een 94-finish achteraan te gooien. Dubbel-16 voor de 78-finish viel niet, maar in de herkansing was het wel raak.

Twee keer op het nippertje

Vincent van der Voort vloog in zijn partij met Andrew Gilding alle kanten uit. Na de 130-finish van de Engelsman kwam Van der Voort op 3-1. Op dat moment had hij de partij in handen, maar viel volledig stil. Gilding profiteerde gretig en maakte er  3-5 van. Goldfinger gooide zijn eigen leg alleen niet in vijf beurten uit en Van der Voort knalde er een 11-darter tegenaan om toch 5-5 te maken. In de slotleg maakte Fast Vinnie het verschil met een 177-score en pakte de zege via dubbel-12 (6-5). Ook Berry van Peer ontsnapte, maar wel op een geheel andere wijze. De Spanjaard was scorend de betere van de twee, op de dubbels maakte Reyes er echter een potje van. Hij kon bijna geen dubbel vinden en miste uiteindelijk maar liefst 31 pijlen. Met 5 uit 36, waaronder één dart op dubbel-16 voor de 105-finish en de wedstrijd, gaf hij Van Peer zoveel kansen dat hij toch won met 5-6. Christian Kist kwam als laatste van de Nederlanders in de middagsessie in actie tegen Ricky Evans. In de derde leg plaatste The Lipstick de break en liep met een 180’er naar 3-1. De partij was op dat moment in evenwicht en wist Kist met een 106-finish op matchpoint te komen. Met een 78-finsh drong Evans nog wel aan, maar dubbel-10 bracht Kist de zege.

Players Championship Finals 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals