Connect with us

Premier League Darts

Zeven legs op rij brengt Van Gerwen de achtste zege op rij

Michael van Gerwen heeft opnieuw een klinkende overwinning geboekt in de Premier League Darts. Alweer zijn achtste zege op rij werd ditmaal geboekt op Simon Whitlock. De Australiër kwam nog op 1-0, daarna knalde Mighty Mike er als een stoomwals overheen.

Cruciale vijfde leg vanaf 126

Het duurde een leg voor Van Gerwen was warmgedraaid. Dat bracht gelijk een 180’er voor een 13-darter en een 106-finish voor de eerste break van de partij. In de vierde kwam er gelijk een 180’er overheen voor de 13-darter. De cruciale leg bleek vervolgens de vijfde te zijn. Whitlock leek zijn eigen leg te houden vanaf 126, maar na twee keer triple-19 gooide hij de derde dart in de dubbel-13. Daardoor had Van Gerwen alle tijd om 41 weg te poetsen voor de ruime voorsprong: 1-4.

Zeven op een rij

Whitlock bleef wel sterk doorspelen met alweer een 180’er. Mighty Mike bleek toch de sterkste in een potje armpje drukken. Hij knalde namelijk er ook alweer een maximale score achteraan. De leg besloot de Nederlander met een 121-finish voor een 12-darter, om de zevende leg cadeau te krijgen. Whitlock miste namelijk twee pijlen op de dubbels vanaf 52. De slotleg werd op de dubbels nog wel slordig, omdat er geen enkele druk op stond. Uiteindelijk was dubbel-8 wel raak voor 102,37 per beurt.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts