Connect with us

UK Open

Zeven Nederlanders geplaatst voor UK Open

Zeven Nederlanders hebben zich via de zes kwalificatietoernooien geplaatst voor de UK Open. De top-96, plus spelers met evenveel prijzengeld, plaatsten zich voor de FA Cup of Darts die dit jaar gespeeld wordt van 7 tot en met 9 maart in Minehead. Maandag wordt er geloot voor de eerste ronden, waarna er iedere keer een open loting zal plaatsvinden voor de verdere ronden.

Van Gerwen gaat aan kop

Michael van Gerwen won de zesde en laatste Qualifier. Hij wiste daardoor ook de eerste plaats op de UK Open Order of Merit te pakken. De ander vijf toernooien werden gewonnen door Andy Hamilton, Gary Anderson, Phil Taylor en Brendan Dolan. Zij vormen dan ook de top-7, met Adrian Lewis als vreemde eend in de bijt. Jackpot speelde slechts vier van de zes toernooien, daarin wist hij echter wel twee keer de finale en een halve finale te bereiken. De top-10 wordt gecompleteerd door Kim Huybrechts, Robert Thornton en Justin Pipe.

Debuut Kist, Van Duijvenbode en Van de Pas

De top-32 stroomt in de derde ronde in. Daarbij ook de Nederlanders Vincent van der Voort en Christian Kist. Voor nummer 33 tot en met 64 wacht de tweede ronde, met daarbij Jelle Klaasen, Dirk van Duijvenbode en de Belgen Ronny Huybrechts en Rocco Maes. Nummer 65 tot en met 96 moet al in de eerste ronde aan de bak, waarbij ook de Riley Pub Qualifiers aan worden toegevoegd. Hierbij zitten ook nog twee Nederlanders: Raymond van Barneveld en Benito van de Pas. Een aantal Nederlanders kwam heel dichtbij plaatsing, Dick van Dijk en Kevin Voornhout kwam op zondag zelfs maar één leg tekort. Voor Mareno Michels kwam het aan op twee legs.

Grote namen ontbreken

Behalve de Nederlanders die het toernooi mis liepen waren er ook diverse (voormalig) topspelers die buiten de boot vielen. Zo lijkt Colin Lloyd in een vrije val te zijn beland, want hij liep plaatsing mis. Dat was ook het geval voor Colin Osborne, in 2008 nog finalist op de UK Open. Barrie Bates stond in 2005 in de finale van de UK Open en ook tweevoudig wereldkampioen Dennis Priestley greep mis. Ricky Evans, nog ijzersterk op het laatste WK, tweevoudig halve finalist Denis Ovens, Scott Rand, Mark Dudbridge en Joe Cullen moeten eveneens toekijken op 7, 8 en 9 maart.

Delen:

More in UK Open