Connect with us

European Tour

Zeven Nederlanders pakken ticket EuroTour waaronder Van der Voort

Zeven verschillende Nederlanders hebben zich geplaatst voor de derde en vierde European Tour van dit jaar. Opvallend genoeg heeft geen enkele zich door beide kwalificatietoernooien in het Duitse Müllheim weten te werken. Dat lukte wel de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez en de Spanjaard Cristo Reyes.

 

Drie Nederlanders extra Gibraltar

In het weekend van 6 tot en met 8 mei wordt de derde European Tour afgewerkt in Gibraltar. Doordat de twee kwalificatietoernooien in één keer werden afgewerkt, waren er liefst 69 spelers aanwezig om zich te proberen te kwalificeren. De favorieten sneuvelden dan ook in een rap tempo. Zo ging Jeffrey de Graaf al in de eerste ronde onderuit, waarna Vincent van der Voort in de tweede ronde verloor van Antonio Alcinas (6-1). Jermaine Wattimena maakte geen fouten, in de finale won hij met 6-2 van Vincen Kamphuis. Dirk van Duijvenbode versloeg Jan Dekker met 6-5, terwijl Christian Kist met 6-4 te sterk bleek voor Brian Raman. Alcinas versloeg na Van der Voort ook Yordi Meeuwisse in de finale om zich te plaatsen. De andere vier tickets gingen naar Max Hopp, Rodriguez, Reyes en Michael Rasztovits.

Tien Nederlanders in finaleronde

Zonder de Duitse spelers, die later hun nationale qualifier spelen, werd er vervolgens gestreden om de plaatsen voor de EuroTour in Hamburg. Van der Voort wist zich voor het eerst dit seizoen te plaatsen door in de finale eenvoudig af te rekenen met de Griek John Michael. Michel van der Horst mag debuteren na de 6-1-zege op Sven Groen en Remco van Eijden plaatste zich net zoals op de Dutch Darts Masters. Nu werd Christian Kist in de finale aan de kant gezet. Dirk van Duijvenbode was dichtbij een tweede plaatsing, maar verloor in de finale van Ron Meulenkamp. Ook Jeffrey de Graaf, Jeffrey van de Ven én Vincent Kamphuis stonden in de finaleronde. Zij verloren allen nipt van Magnus Caris, Rodriguez en Reyes. Het achtste ticket ging naar de Belg Mike De Decker. Hij klopte zijn landgenoot Ronny Huybrechts.

Delen:

Meer over European Tour