Connect with us

World Series of Darts

Zieke Murschell vervangen door Hopp op World Series Finals

Dawson Murschell heeft zich op het laatste moment moeten afmelden voor de World Series Finals. De Canadees zou vanavond in actie komen in de eerste ronde, maar hij is ziek. Murschell probeerde nog wel om de reis naar het Oostenrijkse Wenen te maken, maar bleek op Heathrow Airport te ziek.

Uit ziekenhuis ontslagen

Donderdag wilde Murschell net zoals de overige spelers de reis naar Wenen maken, maar op Heathrow Airport werd hij ziek. De Canadees werd met buikgriep opgenomen in het ziekenhuis, om vrijdagochtend weer te worden ontslagen. Toch was de jongeling niet in staat om alsnog de trip te maken naar Oostenrijk. Hij laat weten dat hij maandag wel weer te kunnen spelen op het World Youth Championship in Wigan. Hij bedankt onder meer collega-darter Ted Evetts die bij hem de nacht door heeft gebracht in het ziekenhuis.

Hopp stapt in

De afmelding van Murschell is goed nieuws voor Max Hopp. De Duitser was de hoogst geplaatste speler op de World Series of Darts Order of Merit die binnen de korte tijdsspanne in staat was om zich in Wenen te komen melden. Hierdoor speelt hij vrijdagavond tegen Dave Chisnall. De winnaar van dit duel speelt zaterdagavond tegen Gary Anderson. Voor Hopp staat er nog meer op het spel dit weekend. Hij kan zich plaatsen voor de Grand Slam of Darts. Momenteel is hij geplaatst dankzij zijn European Tour-zege. Maar mochten er twee spelers in Wenen in de finale komen die de Grand Slam nog niet gehaald hadden, dan valt Hopp eruit.

Speelschema World Series Finals

Delen:

Meer over World Series of Darts