Connect with us

Players Championship Finals

Zinderende finale brengt Van Gerwen langs Price op Finals

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2019

Michael van Gerwen heeft voor de vijfde keer de Players Championship Finals gewonnen. Vorig jaar verloor Mighty Mike de finale van Daryl Gurney en werd nu ook flink aan het werk gehouden door Gerwyn Price. Een eindsprint vanaf 8-8 bracht hem toch weer de titel én revanche voor de verloren halve finale op de Grand Slam of Darts.

Twee wisselende halve finales

Price kwam in de halve finale heel matig uit de startblokken, maar drie 11-darters op rij bracht de partij tegen Chris Dobey alweer in evenwicht (4-4). Vanaf dat moment nam Price het duel langzaam over en liep weg naar 11-8. Van Gerwen zette tegen Ian White dezelfde score neer, maar deed dat juist door in de openingsfase gelijk een 4-1-voorsprong op te bouwen. Die hield hij vast met vooral cruciale finishes van 130 en 112.

Kans op kans laten liggen

In de eerste sessie had Van Gerwen eigenlijk de partij al op slot moeten gooien. De eerste leg was een foutenfestival van beide darters, waarop Price duidelijk geïrriteerd was over iets op het podium. Van Gerwen had daarop met 5-0 de pauze in moeten gaan, maar tot twee keer toe miste hij twee pijlen op de dubbels. Zo bleef Price met een 64-finish gewoon nog in de partij hangen (3-2). De partij kwam daarna los. Price wist zijn eigen leg nu te behouden met een 104-finish, gevolgd door de 64-finish van Mighty Mike (5-3). De Nederlander liet een nieuwe kans liggen op een dubbele break vanaf 86, waardoor de stand na tien legs 6-4 was.

Toch de versnelling op het juiste moment

Leg 11 bracht weer een kans op een break voor Van Gerwen. Ditmaal viel dubbel-12 niet voor de 141-finish, waarop hij nu zijn eigen leg verprutste. Drie missers op rij werden afgestraft door The Iceman op tops: 6-6. Het liep naar 7-7 en met een 72-finish naar 8-8. Price kende in zijn eigen leg voor het eerst een rij van slechte scores en werd gelijk weer gebroken. Nu beukte Van Gerwen gelijk door met een 180’er en dubbel-16 voor 10-8. Price kwam terug tot 10-9, waarop Van Gerwen het nog ontzettend spannend maakte. Hij miste twee matchdarts, alleen The Iceman sloeg niet toe. Zo was het 11-9.

➡ Players Championship Finals 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

More in Players Championship Finals