Connect with us

Grand Slam of Darts

Zinderende thriller brengt Price in slotleg voorbij Whitlock

Gerwyn Price heeft in een thriller weten te winnen van Simon Whitlock. De Australiër stond het gehele duel in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts op voorsprong en miste vijf matchdarts. Het kwam aan op de slotleg en daarin wist Price zijn eerste voorsprong te pakken voor de 16-15-zege. In de halve finale staat hij zaterdag tegenover Mensur Suljovic.

Eerste ferme tik van The Wizard

Whitlock en Price speelden een fantastisch duel in de groepsfase en ook nu waren ze gelijk bij de les. Whitlock opende met een 146-finish, gevolgd door een 97-finish van Price. De Welshman beukte er nog een 80-finish bij, die hij luidkeels begroette. Whitlock sloeg echter alweer terug met een 68-finish, om de eerste break van de partij te pakken na drie missers op dubbel-11 van The Iceman: 4-2. Price sloeg gelijk terug en leek aan te haken. Juist op dat moment gaf Whitlock echt gas. Waar price bulls-eye miste voor een 12-darter, brak de Australiër met een 11-darter. Een slordige eigen leg brak hem niet op, om opnieuw dit keer met een 14-darter te breken voor 7-3.

Incident zorgt voor echt vuurwerk

Twee legs met een 180’er bracht Price terug tot 7-5, om net zo snel weer twee zwakke legs af te werken. Whitlock had de kans om het verschil al vijf legs te maken, maar dat voorkwam Price met een 100-finish (9-6). The Wizard miste vervolgens vijf pijlen voor een nieuwe break en daarna volgde een opmerkelijk moment. Terwijl Price wilde aanleggen voor tops, draaide hij zich opeens om. De darters voerden een gesprek, caller Russ Bray werd er ook nog bij betrokken en vervolgens brak Price toch terug op dubbel-10: 9-8. Whitlock wist met een 180’er toch weer gelijk een break te noteren, waarop het echt losbarstte op het podium. Price zocht de confrontatie met het publiek en zorgde weer voor een break: 10-10.

Vijf gemiste matchdarts

Nadat beide heren even op adem waren gekomen leek Whitlock de tik uit te delen. Hij brak met een 11-darter, alleen Price kwam net zo snel terug met een 71-finish. The Iceman vond zijn vijfde 180’er, om een volle beurt op de dubbel te missen. Zo kon Whitlock zijn eigen leg toch redden, gevolgd door de zesde maximale score van de Welshman. De 72-finish zorgde voor 13-13, gevolgd door twee 180’ers van The Wizard. De zevende triple bleef uit, maar met een 11-darter kwam hij wel weer op voorsprong. Er kwam een volgende 180’er achteraan en Price kon zich vanaf 82 niet redden. Whitlock vond tops voor 15-13, om twee matchdarts te missen. Price stapte in en overleefde in zijn eigen leg nog eens twee matchdarts. De slotleg werd vooral een zenuwslopende, waarin beide darters één matchdart miste. Price sloeg daarop toe.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts