Connect with us

World Darts Championship

Zonneveld maakt gehakt van Barney: “Dit is gewoon zielig”

Raymond van Barneveld

Het laatste optreden van Raymond van Barneveld heeft voor veel heftige reacties gezorgd, met name zijn krankzinnige uitspraken na de nederlaag op het PDC WK Darts 2020 tegen Darin Young. De klapper op de vuurpijl was de zin ‘Het leven heeft geen zin meer’ is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Zo ook Thijs Zonneveld. De AD-columnist heeft genadeloos uitgehaald naar Barney.

Verdedigde darts als sport

“Ik heb Barney hoog zitten. Ik vrat jarenlang elke minuut van elke wedstrijd. Ik kocht een dartbord vanwege hem, ik probeerde zijn techniek te kopiëren, ik verdedigde darts als sport. Niets dan respect voor zijn carrière en voor wat hij allemaal bij elkaar heeft gegooid”, opent Zonneveld zijn column in AD/Sportwereld. De afgelopen periode had hij ook genoten van zijn eerlijkheid in interviews, maar dit weekend brak het lijntje.

Een focking uurtje

“Het had niets meer met genadeloosheid of eerlijkheid te maken. Het was zelfs geen gimmick meer. Het was gewoon zielig. Van Barneveld is al jaren geen schim meer van de darter die hij ooit was. Daar gaat hij aan kapot. Zegt hij. Maar ondertussen roept hij in het recente interview met de Volkskrant doodleuk dat hij het niet kan opbrengen om elke dag een uurtje te trainen. Een uurtje! Een focking uurtje. Hoe krijg je het uit je strot. Hij vindt dat hij te weinig aandacht krijgt, te weinig geld, te weinig waardering en hij valt na elk verloren potje in een diep, donker, zwart gat – maar een uurtje trainen, ho maar. Wat verwacht je dan precies? Dat succes aan komt waaien, als een lege plastic zak door een uitgestorven winkelstraat? Dat we met z’n allen darts serieus nemen als je het zelf niet serieus neemt?”

Een goede psychiater

Als uitsmijter heeft Zonneveld een duidelijk advies. “Van Barneveld is de greep op de realiteit kwijtgeraakt. Echt, ik gun hem het allerallerallerbeste. Maar vooral: een goede psychiater.”

Delen:

Meer over World Darts Championship