Connect with us

UK Open

Zorgwekkend verlies Barney; Klaasen laat Gurney ontsnappen

Jermaine Wattimena PDC WK Darts 2018

Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen zijn al in de derde ronde van de UK Open Darts 2018 uitgeschakeld. Goed nieuws was er wel over Jermaine Wattimena. Hij wist in de slotfase het verschil te maken tegen Steve Beaton en keert zaterdag terug voor de vierde doorgang.

Dolend over het podium

Van Barneveld had drie legs nodig om warm te draaien na zijn moeizame tweede ronde partij waarin hij op miraculeuze wijze nog won na een reeks matchdarts voor Mike Norton. Nu ontsnapte hij aan een 0-3-achterstand. Er kwam een 116-finish uit het niets, gevolgd door een 88-finish (2-2). Daarna kwam King toch weer op een break voorsprong, voor Van Barneveld er nog wel 3-4 van maakte. Daarna ging het opeens heel erg hard. Van Barneveld oogde vermoeid en leek steeds meer dolende over het podium. Weinig lukte, darts gingen steeds verder van de triples af en de Nederlander zette geen enkele druk meer. King kon eenvoudig weglopen naar 3-9 en won uiteindelijk met 4-10.

Slotfase toeslaan

Jermaine Wattimena en Steve Beaton ontliepen elkaar eigenlijk geen moment. Beaton sloeg als eerste een gaatje met een 86-finish (4-2), maar met een 106-finish was het na acht legs alweer gelijk. Vanaf 4-4 ging het volledig gebroederlijk naar 8-8 en leek het volledig aan te komen op een beslissende negentiende leg. Wattimena hield zijn eigen leg met een 108-finish en zag Beaton zich verslikken in zijn eigen leg. De Engelsman was niet uit na vijf beurten doordat hij niet toesloeg vanaf 108. Dat deed Wattimena wel met een 76-finish voor de 8-10 zege.

Klaasen laat het na comeback toch liggen

Na een gelijkopgaande openingsfase liep Daryl Gurney naar een 5-2-voorsprong. Het liep naar 7-4 waarop de tussensprint van Jelle Klaasen volgde. Met finishes van 107, 104 en 86 was het alweer gelijk. The Cobra pakte nog eens twee legs en kon het afmaken op 7-9. Klaasen gooide zich alleen dood vanaf 16 en daarna liet hij zijn kansen liggen. De Nederlander kreeg zijn eigen leg niet uitgegooid in vijf beurten en wist ook niet in vijf beurten te breken. Vanaf 120 en 115 sloeg hij in die legs niet toe, waardoor Gurney kon ontsnappen met 10-9.

UK Open Darts 2018: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over UK Open